28 juli 2019 In de media

Vitesse eindigt voorbereiding met gelijkspel

Vitesse heeft de laatste oefenwedstrijd gelijk gespeeld. Tegen het Duitse Bayer 04 Leverkusen werd het 1-1. Via Max Clark kwamen de Arnhemmers op voorsprong. Sven Bender trok de score gelijk.
Bayer 04 Leverkusen, de ploeg van oud Vitesse-trainer Peter Bosz, werd vorig seizoen vierde in de Bundesliga. De eerste mogelijkheid op Kurtekotten, de trainingsaccommodatie van de jeugdopleiding van Bayer 04 Leverkusen, was voor de thuisploeg. Karim Bellarabi schoot op de lat.

In de negentiende minuut schoot Clark van afstand, maar zijn poging ging over. Een paar minuten later werd Jay-Roy Grot gelanceerd door Oussama Tannane. Grot gaf strak voor, maar bij de tweede paal werd de voorzet in de kiem gesmoord. In de 28ste minuut kwam Vitesse wel op voorsprong. Een vrije trap van Tannane kwam bij de tweede paal bij Armando Obispo. De centrale verdediger legde keurig af, waardoor Clark de bal binnen kon lopen: 0-1. Lang kon Vitesse niet van de voorsprong genieten want in de 32ste minuut was het al weer gelijk. Sven Bender kopte uit een corner raak: 1-1.

Na de rust maakte Thulani Serero zijn rentree. De Zuid-Afrikaans international speelde deze zomer op de Afrika Cup en meldde zich afgelopen week weer bij de ploeg. De eerste mogelijkheden na rust waren voor de thuisploeg. Moussa Diaby was twee keer dreigend, maar beide keren werd zijn poging geblokt door de Arnhemse defensie. Na ruim een uur spelen kwam Vitesse er gevaarlijk uit. Darfalou haalde de achterlijn en legde af, maar een Duits-been verwerkte de bal tot corner voordat invaller Julian Lelieveld er bij kon. In de 69ste minuut zag Clark invaller Bryan Linssen vrij staan, maar de poging van Linssen belandde in de handen van doelman Lukas Hradecky. In de slotfase schoot Riechedly Bazoer nog twee keer van afstand. Zijn eerste poging werd van richting veranderd en het tweede schot ging over.

Vitesse opent volgende week zaterdag het seizoen vs Ajax. De wedstrijd tegen de regerend landskampioen begint om 18.30 uur in GelreDome. Tickets scoor je eenvoudig en snel via Vitesse.nl/tickets.