20 oktober 2019 In de media

Vitesse effectief naar ruime overwinning: 0-4

Vitesse heeft zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen op bezoek bij VVV-Venlo: 0-4. Bryan Linssen (2x) en Riechedly Bazoer wisten het net voor rust te vinden. Nouha Dicko zorgde voor het slotakkoord: 0-4.
Vitesse verscheen zonder Oussama Tannane aan de aftrap. De aanvaller viel tijdens de vorige wedstrijd geblesseerd uit. Naar verwachting is Tannane tot de winterstop uitgeschakeld. Navarone Foor maakte daarom in Venlo zijn opwachting.

De Arnhemse equipe had het lastig in De Koel. De grootste kansen waren namelijk voor de thuisploeg. De schoten van John Yeboah en Haji Wright leverden echter geen doelpunt op. Ook de kopbal van Danny Post liep uit om niets, omdat Max Clark de bal kon wegwerken. Vitesse liet van zich spreken met een schuiver annex voorzet van Linssen, die voorlangs ging. In de 29 ste minuut kon het volle uitvak voor het eerst juichen. Een lange bal van Armando Obispo bereikte Linssen. De aanvoerder gleed de bal beheerst binnen: 0-1.

Vijf minuten na de openingstreffer stond ook de 0-2 op het scorebord. Een voorzet van Eli Dasa werd door Dicko teruggelegd op Linssen. Ook nu rondde de Limburger keurig af: 0-2. Kort na het doelpunt was Remko Pasveer van onschatbare waarde. De doelman redde uiterst bekwaam op een inzet van VVV-Venlo-aanvaller Wright. Op slag van rust ontplofte het uitvak wederom. Bazoer schoot zichzelf vanaf een meter of twintig met een verraderlijk schot op het scorebord: 0-3.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor de Venlonaren. En wederom was het Wright die voorlangs mikte. In de 53 ste gooide Dicko het duel definitief in het slot. Een afgemeten uittrap van Pasveer viel achter de Limburgse verdediging. Dicko reageerde alert, kwam oog-in-oog met VVV-Venlo-doelman Thorsten Kirschbaum en rondde meedogenloos af: 0-4. Even leek het erop dat de score verder opliep. Obispo was met een kopbal dichtbij en een geplaatst schot van Foor ging net naast. Speler uit eigen jeugd, Patrick Vroegh, mocht in de slotfase nog zijn officiele debuut maken voor de Arnhemmers.

Vitesse speelt volgende week zaterdag de thuiswedstrijd vs ADO Den Haag. Er wordt zaterdag 26 oktober om 19.45 uur afgetrapt in GelreDome. Tickets scoor je via Vitesse.nl/tickets.