Vitesse in de media
Vitesse-directeur Pascal van Wijk is aan het rekenen 19/07/2020

Het oefenduel tegen Jong FC Utrecht (3-3) vond zaterdag in het geheim (slechts een handvol journalisten waren op de hoogte) en achter gesloten deuren om de coronaregels te kunnen garanderen.

Als de competitie in september hervat wordt, zullen die regels ook een rol spelen. en dus is algemeen directeur van Vitesse Pascal van Wijk al druk aan het rekenen.

"We zijn aan het kijken wat er mogelijk is. We kijken naar groepen onder 18 jaar en naar mensen uit hetzelfde huishouden, of het nu een of twee of drie mensen zijn", aldus Van Wijk tegen de NOS. "We hopen zoveel mogelijk fans te kunnen ontvangen, want voetbal speel je voor de fans."

'Dit kost miljoenen'

Vitesse hoopt straks 5.500 tot 6.500 toeschouwers te kunnen toelaten in Gelredome, schat Van Wijk. Daarmee kan de schade beperkt worden.

"Het gaat heel veel geld kosten", verwacht hij. "De inschatting bij ons was tussen de vier en zeven miljoen euro (verlies) in het scenario dat we pas in januari met beperkt of volledig publiek zouden kunnen spelen. Dat wordt nu wat naar voren gehaald en dan wordt het hopelijk wat minder. Maar dat dit miljoenen kost is zeker."


Bron: NOS - Bew. SV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl