15 augustus 2020 In de media

Vitesse blijft ongeslagen in oefencampagne

In een boeiend oefenduel tussen Vitesse en PSV stond na negentig minuten 1-1 op het scorebord. Danilho Doekhi kopte Vitesse, met zijn allereerste doelpunt voor Vitesse ooit, naar 0-1. Kort na rust schoot Cody Gakpo met een afstandsschot de 1-1 binnen. Na eerder al drie oefenzeges en een gelijkspel blijft Vitesse ongeslagen in de oefencampagne.

In een broeierig warm Eindhoven speelde Vitesse alweer de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het betekende onder meer het weerzien met oud-keeperstrainer Raimond van der Gouw, die deze zomer de overstap maakte naar PSV. Ook kwam hoofdtrainer Thomas Letsch een oude bekende tegen. De hoofdtrainer van PSV, Roger Schmidt, en Letsch werkten samen bij Red Bull Salzburg.

Vitesse kwam ook deze oefenwedstrijd goed uit de startblokken. Al in de zesde minuut kopte Doekhi de bal op fraaie wijze achter PSV-doelman Lars Unnerstal. Uit een piekfijne vrije trap van Oussama Tannane kopte Doekhi zijn allereerste treffer in Arnhemse dienst binnen: 0-1.

Beide ploegen bleken goed aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen enkele mogelijkheden. Zo kopte PSV-aanvoerder Denzel Dumfries uit de rebound na een corner net over. En aan Vitesse-zijde verraste Tannane bijna met een hard schot in de korte hoek, maar Unnerstal kon de bal tot corner verwerken.

Kort voor rust leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. De Eindhovenaren maakten gebruik van balverlies van de Arnhemmers. Noni Madueke stoomde op, maar Remko Pasveer redde uitstekend op de 1-op-1-situatie. In de rebound dacht Sam Lammers te scoren, maar hij werd teruggefloten omdat Pasveer de bal al vast had.

Direct na rust liet PSV-invaller Mohamed Ihattaren van zich spreken, maar zijn afstandsschot ging net naast. In de 52ste minuut werd het wel gelijk. Na een hard duel tussen Maxi Wittek en Dumfries, belandde de bal bij Gakpo. De PSV’er schoot vanaf de rand van het zestienmetergebied raak: 1-1.

Na bijna een uur spelen leek Vitesse weer op voorsprong te komen. Tannane zette Darfalou vrij voor het doel, maar het schot van de Algerijnse spits werd van de doellijn gehaald voor PSV-verdediger Timo Baumgartl. In de slotfase van het duel werd het nog even spannend voor de Arnhemmers. Remko Pasveer speelde de bal in de voeten van Gakpo die daarna vrij op doel kon schieten, maar de bal raakte de lat.

Volgende week speelt Vitesse opnieuw een oefenwedstrijd. Op zaterdag 22 augustus is ADO Den Haag de tegenstander (aanvang 20.00 uur). Ook deze wedstrijd, die gespeeld wordt in Den Haag, wordt uitgezonden op FOX Sports 1.

PSV vs Vitesse 1-1 (0-1)
6’ Doekhi 0-1, 52’ Gakpo 1-1