Vitesse in de media
Vitesse Betrokken geeft praktijkstage Vitesse-afdelingen 19/07/2020

Afgelopen week kwamen op dinsdag en donderdagochtend tweemaal 10 leerlingen van de middelbare school ‘t Venster naar GelreDome voor een bliksemstage.

Deze bliksemstage is bedacht door het nationale initiatief JINC.

De ochtend begon met een introductie over de organisatie van Vitesse en een rondleiding door het stadion Gelredome. Hierna kregen de “stagiaires” een directe kennismaking met verschillende afdelingen binnen de organisatie van Vitesse.

Zo hebben de leerlingen tijdens het praktijkbezoek van de afdelingen Fanservice en Ticketing casussen behandeld omtrent fans van Vitesse en zijn ze mee geweest met de supporterscoördinator Denny Elfring.

Daarnaast hebben ze bij de afdeling Merchandise de kans gekregen om te zien hoe het eraan toe gaat in de Vitesse Fanshop en hebben ze bestellingen op de post gedaan.

JINC probeert aan de hand van deze bliksemstages leerlingen kennis te laten maken met de arbeidsmarkt. Want als je niet weet wat er te koop is, kun je ook niet kiezen!

Wat is JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin íeder kind kansen krijgt.

Wij vechten voor een Nederland waar de postcode geen voorspeller meer is van succes op de arbeidsmarkt. Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

Vitesse Betrokken

Stichting Vitesse Betrokken is het maatschappelijke hart van de club Vitesse.

Het doel van de stichting is middels de kracht van Vitesse sociaal-maatschappelijk actief te zijn in Groot Arnhem.


Bron: Vitesse Betrokken - Bew SV / Foto's VB Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl