18 januari 2020 In de media

Vitesse begint tweede seizoenshelft met overwinning

Vitesse heeft vanavond haar eerste competitiewedstrijd van het jaar gewonnen. In Sittard boekten de Arnhemmers een 1-3 overwinning. Oussama Tannane noteerde de 0-1 op het scorebord. Tim Matavz was verantwoordelijk voor de andere twee Vitesse-treffers.
De eerste competitiewedstrijd in 2020 betekende ook de eerste officiële wedstrijd van de als hoofdtrainer teruggekeerde Edward Sturing. De oefenmeester zag dat Riechedly Bazoer in de zesde minuut voor het eerste Vitesse-gevaar zorgde. Zijn afstandsschot belandde in de handen van de Fortuna Sittard-doelman Alexei Koselev. Mark Diemers deed namens de thuisploeg in de openingsfase wat terug, maar zijn schot ging naast.

Vitesse kwam steeds beter in de wedstrijd. Eerst legde Bazoer af op Bryan Linssen. De poging van de aanvoerder werd gekeerd door doelman Koselev en in de rebound kwam Matavz net te kort. In de 26ste minuut kon er wel gejuicht worden. Tannane draaide een vrije trap het drukke zestienmetergebied in. De indraaiende bal viel bij de tweede paal verrassend binnen, omdat doelman Koselev zich verkeek: 0-1. Kort daarvoor hield Vitesse-doelman Remko Pasveer zijn team op de been toen Felix Passlack alleen op de goalie af ging.

Drie minuten na de openingstreffer zorgde Tannane weer voor gevaar. Dat gebeurde opnieuw uit een vrije trap. Van zo’n meter of dertig pegelde hij de bal richting het doel. Koselev had grote moeite met de harde zwabberbal, maar had de bal in twee instanties klemvast.

In de 39ste minuut was het opnieuw raak voor Vitesse. Een prachtige aanval over de rechterflank werd door Matavz gepromoveerd tot 0-2. Tannane vond Bazoer, die de bal met een hakbal verlengde naar Bero. Met een handige voetbeweging zette de middenvelder Matavz vrij voor het doel. De Sloveense goalgetter rondde koelbloedig af.

In de tweede helft ging Vitesse op dezelfde voet verder. Vanuit een watervlugge uitbraak ging een schot van Linssen maar net naast. En Tannane vond twee keer doelman Kosolev op zijn weg. In de 64 ste minuut was het wel raak. Na een snelle counter stuurde Linssen Matavz weg en opnieuw faalde de spits niet. Hij schoot de bal keurig tegen de touwen: 0-3.

Terwijl Vitesse verzuimde de score verder uit te breiden, scoorde Fortuna Sittard in de 72ste minuut. De treffer viel letterlijk uit de lucht, toen Ciss in de rebound de bal van dichtbij binnenkopte: 1-3. Een paar minuten later kwam Vitesse goed weg toen Vitalie Damashkan de bal van dichtbij hard naast schoot. Thomas Buitink kreeg in de slotfase nog de kans op de vierde Vitesse-treffer van de avond, maar schoot de bal naast.

Vitesse speelt woensdag in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker een uitwedstrijd vs Heracles Almelo (aanvang 18.30 uur). Op zondag 26 januari staat de eerste thuiswedstrijd van 2020 op het programma. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt tegen FC Emmen. Kaarten zijn te koop via Vitesse.nl/tickets.