3 augustus 2019 In de media

Vitesse begint seizoen met stunt tegen Ajax

Vitesse is het nieuwe seizoen gestart met een stunt tegen Ajax. De Arnhemse eredivisionist hield in GelreDome de Amsterdamse titelfavoriet op een gelijkspel: 2-2.
Riechedly Bazoer eiste met een doelpunt en een rode kaart een hoofdrol op bij zijn debuut. Doelman Remko Pasveer was de grote uitblinker.

Naast Bazoer kwamen ook Oussama Tannane en Armando Obispo voor het eerst in actie voor Vitesse. Bij Ajax stond Donny van de Beek gewoon aan de aftrap. De aanvallende middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid.

Voorsprong

Vitesse kwam na een kwartier spelen verrassend op voorsprong. Matus Bero scoorde, doordat zijn schot van richting werd veranderd door Perr Schuurs. Aan de goal ging een curieus moment vooraf.

Scheidsrechter Bas Nijhuis blokkeerde een pass van Bryan Linssen, waarna Ajax aan een gevaarlijke aanval leek te beginnen. Volgens de nieuwe spelregels, geldig vanaf dit seizoen, wordt het spel in zo’n situatie stilgelegd en volgt een scheidsrechtersbal. Uit de daaropvolgende aanval scoorde Bero.

Ajax werd na de Arnhemse openingstreffer nog sterker. Van de Beek miste eerst een vrije schietkans, Daley Blind raakte vervolgens de lat met zijn afstandsschot. Na een halfuur spelen was het wel raak voor de Amsterdammers, Van de Beek kon op aangeven van Hakim Ziyech simpel binnenschieten: 1-1.

Sterke tweede helft

Vitesse speelde daarna een sterke tweede helft. Bazoer bracht de thuisclub na 55 minuten opnieuw op voorsprong. De ex-Ajacied, overgekomen van VfL Wolfsburg, schudde Blind en Razvan Marin van zich af en schoot vervolgens hard raak: 2-1.

Direct na de tweede Arnhemse goal hield doelman Remko Pasveer Vitesse op voorsprong. De keeper weerhield Ziyech met een geweldige reflex van scoren. Nadat Linssen en invaller Hilary Gong goede kansen op de 3-1 lieten liggen, kwam Ajax alsnog op gelijke hoogte. Dusan Tadic schoot hard raak na een steekpass van Van de Beek: 2-2.

Vitesse overleefde de laatste vijf minuten van de wedstrijd met een speler minder op het veld. Bazoer kreeg namelijk in de 85ste minuut rood. De harde tackle op David Neres betekende zijn tweede gele kaart. Even daardoor had Bazoer geel gekregen voor commentaar op scheidsrechter Nijhuis.