1 juli 2020 In de media

Vitesse begint met 24 spelers aan het nieuwe seizoen

De nieuwe hoofdtrainer Thomas Letsch onderwierp zijn selectie meteen aan een pittige oefensessie op de trainingsaccommodatie van Papendal.
De 51-jarige Duitser ondertekende eind mei een tweejarig contract bij de Arnhemse eredivisionist.

Letsch, die eerder trainer was van onder meer Austria Wien, volgt bij Vitesse oud-speler Edward Sturing op. Sturing fungeerde in het afgelopen seizoen als interim-hoofdtrainer na het opstappen van de Rus Leonid Sloetski kort voor de winterstop. Sturing gaat bij Vitesse verder als hoofd van de jeugdopleiding.

'Het is heerlijk dat we weer begonnen zijn', liet Letsch weten. 'De spelers hebben lange tijd niet met deze intensiteit kunnen trainen, dus we moeten het rustig opbouwen. Vandaar dat we veel met de bal hebben getraind, want die hebben de spelers uiteraard het meest gemist. In verschillende blokken zullen we ernaar toe werken om de speelstijl die we voor ogen hebben erin te slijpen. Ik kijk uit naar de komende weken.'

Onder de 24 spelers waren Jeroen Houwen, Thomas Bruns en Oussama Darfalou, die zijn teruggekeerd van een verhuurperiode. Vanuit de Vitesse Voetbal Academie betraden Yassin Oukili, Richie Musaba, Roy Kuijpers, Daan Huisman, Million Manhoef, Enzo Cornelisse en Brend Leeflang het trainingsveld.

ZiggoSport / Foto’s SV

Hoofdsponsor: