Vitesse in de media
Vijf Vitesse-talenten overtuigen technische staf Vitesse 01/08/2020

Vitesse liet een aantal academie talenten aansluiten tijdens de voorbereiding op het seizoen 2020 - 2021. Vijf hoorden de afgelopen week dat ze ook gedurende het vervolg van de voorbereiding onderdeel van de Vitesse-selectie mogen blijven.

Brend Leeflang, Enzo Cornelisse, Richie Musaba, Daan Huisman en Million Manhoef mogen zich zodoende de komende weken verder in de kijker proberen te spelen.

Het jonge centrale duo Leeflang en Cornelisse kreeg al behoorlijk wat speeltijd en bleef aardig overeind tegen tweede divisie tegenstanders. Linksback Manhoef past prima in de speelstijl die Vitesse-trainer Thomas Letsch voor ogen staat en speelt met flair en durf.

Daan Huisman werd door menig Vitesse-supporter al met Davy Propper vergeleken en draait ogenschijnlijk moeiteloos mee op het sterk bezette middenveld van Vitesse. De Huissenaar scoorde al twee keer voor de Arnhemse eredivisionist.

Richie Musaba wordt omgeschoold van middenvelder naar rechtsback. Dat is nog wennen omdat het positioneel andere inzichten vraagt. Niettemin geeft hij er blijk van er vol voor te gaan en niet in de war te raken van een incidenteel foutje of soms net te laat in de omschakeling te reageren.

Het vijftal laat in elk geval zien dan de Vitesse-academie voldoende talenten weet voort te brengen na Patrick Vroegh en Thomas Buitink. De komende zes weken zal blijken wie ook tijdens de competitie nog onderdeel van de Vitesse-selectie zal maken.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl