6 mei 2019 In de media

Vertrekker Schuurman maakt er twee voor winnend Jong Vitesse

Jesse Schuurman was zaterdagmiddag twee keer trefzeker voor Jong Vitesse, dat Rijnsburgse Boys met 4-1 versloeg. Voor de aanvoerder twee goals met een extra tintje in de tweede divisie; hij vertrekt na dit seizoen uit Arnhem.
Schuurman opende de score voor rust. Dat had eerder Hicham Acheffay moeten doen, maar die miste na een kwartier een strafschop.  Jong Vitesse miste volgens trainer Joseph Oosting sowieso te veel kansen. ,,We waren heer en meester, de score is te mager.”

Richie Musaba en opnieuw Schuurman zorgden na rust snel voor een veilige marge met de bezoekers, die nog wel wat terugdeden via aanvoerder Jeffrey Jongeneelen. Azzedine Dkidak bepaalde de eindstand op 4-1.

,,Het was een goeie middag, het spel was prima", zei Oosting. ,,En de overwinning was nodig want Sparta won ook.”

Jong Vitesse staat met nog drie duels te gaan drie punten voor op Jong Sparta. Van de drie beloftenploegen degradeert er minimaal één (Jong Almere City) en mogelijk twee als er uit de derde divisie een beloftenploeg promoveert.

Nog onduidelijk is of Vitesse volgend seizoen met het beloftenteam in de tweede divisie wil blijven. De club kan zich slecht vinden in de  regelgeving van de KNVB waardoor selectiespelers nauwelijks mee kunnen doen bij de beloften.