Vitesse in de media
Transfervrije Maximilian Wittek tekent voor drie jaar 21/07/2020

Verdediger Maximilian Wittek, roepnaam Maxi, komt de selectie van Vitesse versterken.

Wittek komt transfervrij over van het Duitse Greuther Fürth. De 24-jarige linksback tekent voor drie jaar in Arnhem.
 
Wittek doorliep de jeugdopleiding van 1860 München. Bij die club maakte hij ook zijn debuut in het betaald voetbal. Na drie seizoenen in het eerste elftal van 1860 München, maakte hij de overstap naar het eveneens in de 2. Bundesliga uitkomende Greuther Fürth. Het afgelopen seizoen eindigde Wittek met zijn ploeg als negende in de 2. Bundesliga. Na drie seizoenen in het groen-wit van Greuther Fürth, draagt hij de komende drie seizoenen het geel-swert van Vitesse. Als jeugdinternational speelde Wittek vijftien duels voor Duitsland O20.
 
Wittek vertelt over zijn nieuwe stap: “Ik kijk ernaar uit om op het hoogste niveau in Nederland uit te komen. Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Vitesse mij goed past. De eerste indrukken die ik heb gekregen van de club, het stadion, de faciliteiten en de stad, zijn veelbelovend.”
 
Technisch directeur Johannes Spors over de eerste aanwinst: “Maximilian is een snelle en een positief agressieve verdediger, die past in onze speelwijze. Hij is gewend om vooruit te verdedigen, is een technisch begaafde speler en kan de gehele linkerflank bestrijken. Hoewel hij pas 24 jaar is, heeft hij al een berg aan ervaring. Zoals bekend wilden we ons in de achterste linie versterken. Het aantrekken van Maximilian is daarvan een goed begin.”
 
Wittek is de eerste versterking voor Vitesse in seizoen 2020|2021. De verdediger gaat spelen met rugnummer 32.
image

Bron: Vitesse / Foto's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl