Vitesse in de media
Tomas Hajek uit voorzorg naar de kant 18/07/2020

Voor Vitesse-verdediger Tomas Hajek is het oefenduel zaterdagmiddag op Papendal vroegtijdig afgelopen. Hij maakte deel uit van het Vitesse-elftal dat na rust binnen de lijnen kwam.

De Tsjech raakte geblesseerd aan de schouder na een pittig duel met een Utrechtse tegenstander. Hij werd enige tijd door fysiotherapeut Jos Kortekaas onder handen genomen, maar bleek niet fit genoeg te zijn om de wedstrijd te vervolgen.

Hajek werd vervangen door Yassin Oukili, die er al een eerste helft op had zitten, maar de positie centraal in de verdediging van zijn geblesseerde collega overnam.

Het was onfortuinlijk voor Tomas Hajek. Hij maakte vorig seizoen maar beperkt speelminuten en dat ook uitsluitend in oefenduels voor Vitesse. Hij maakte nog geen minuten tijdens formele wedstrijden zoals bekerduels en competitiewedstrijden.

Hij is echter zeer beslist om het te gaan maken bij Vitesse. "Natuurlijk moet dit mijn jaar worden", stelt Hajek. "Maar we zullen het opnieuw allemaal zien. Er is veel veranderd bij Vitesse. Er staat hier een nieuwe groep. We hebben ook een nieuwe coach. De aanloop naar het seizoen is daarbij lang. Dat heeft als voordeel dat we topfit kunnen worden en automatismen kunnen kweken. Straks, in september, moet er een goed team staan. En ik hoop daar dan deel van uit te maken," stelt deTsjech in de Gelderlander.


Hajek na behandeling op het reservebankje. Naast hem keeperstrainer Rein Baart.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl