Vitesse in de media
Tomáš Hájek tekent driejarig contract 28/06/2019

Tomáš Hájek heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract. De centrale verdediger komt over van het Tsjechische Viktoria Pilzen.

De 27-jarige Hájek werd afgelopen half jaar door Viktoria Pilzen verhuurd aan het eveneens Tsiechische FK Mladá Boleslav. Hij wist met zijn ploeg, na een zevende plek op de ranglijst, Europees voetbal te bereiken door de play-offs te winnen.

Bij Viktoria Pilzen speelde Hájek een aantal wedstrijden in de kwalificatie voor de UEFA Champions League en kwam hij uit in de groepsfase van de UEFA Europa League. In seizoen 2017|2018 werd Hájek met Viktoria Pilzen pas in de achtste finales van de UEFA Europa League uitgeschakeld door Sporting Lissabon. In hetzelfde jaar werd hij landskampioen met Viktoria Pilzen.

Hájek kijkt uit naar zijn avontuur in Arnhem: “Ik ben heel blij met deze stap. De faciliteiten bij Vitesse zijn uitstekend en de ambities spreken mij aan. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep.”

Technisch directeur Mo Allach: “We moesten anticiperen op het vertrek van Maikel van der Werff en de noodgedwongen gestopte Arnold Kruiswijk. We hebben na Armando Obispo opnieuw een centrale verdediger kunnen halen. Tomáš brengt ervaring met zich mee en gaat de concurrentiestrijd aan met onze andere verdedigers.”

Eerder werden Armando Obispo en Jay-Roy Grot aan de selectie toegevoegd. Hájek is de derde versterking van dit seizoen.

image

Bron: Vitesse / Foto's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl