26 mei 2020 In de media

Thomas Letsch nieuwe hoofdtrainer Vitesse

Thomas Letsch is de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. De 51-jarige Duitse trainer heeft een contract voor twee jaar ondertekend.
Letsch heeft eerder vijf seizoenen gewerkt bij Red Bull Salzburg en FC Liefering, het belangrijke opleidingsteam van de Oostenrijkse grootmacht. Zijn laatste trainersklus was bij het eveneens Oostenrijkse Austria Wien.
 
Letsch werkte jarenlang voor Red Bull Salzburg. In Oostenrijk was hij onder meer de technisch directeur van de voetbalacademie, assistent-trainer bij het eerste elftal en eind 2015 zelfs kortstondig interim-hoofdtrainer. In Salzburg was Letsch tevens één seizoen assistent-trainer onder Roger Schmidt, de trainer die vanaf komend seizoen bij PSV aan het roer staat. Letsch was ook twee seizoenen trainer van FC Liefering, het belangrijke opleidingsteam van Red Bull Salzburg. Na een korte periode bij Erzgebirge Aue in de 2. Bundesliga, was zijn laatste trainersklus bij Austria Wien.
 
Letsch over zijn uitdaging: “De gesprekken met de club verliepen zeer prettig. Natuurlijk ken ik Johannes al langer. Daarnaast weet ik dat de speelwijze zoals ik die voor ogen heb, goed overeenkomt met de speelstijl die bij Vitesse past. Ik zie dit als een geweldige uitdaging. Ik wil spelers ontwikkelen en spelelementen zoals intensiteit zien op het veld. Hopelijk kunnen we met onze manier van werken voor een verrassing zorgen in de Eredivisie.”
 
Technisch directeur Johannes Spors: “Vanaf mijn start bij Vitesse was de invulling van het hoofdtrainerschap één van de belangrijkste beslissingen. We hebben zorgvuldig ons netwerk benut om tot passende kandidaten te komen. In de afgelopen week hebben we onze definitieve keuze gemaakt. Het is duidelijk dat Thomas en ik elkaar kennen vanuit het RB-circuit. Onze voetbalfilosofie, waarin intensiteit centraal staat, komt overeen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Thomas als hoofdtrainer aan iets moois gaan bouwen. Thomas is bovendien een ervaren trainer. Daarnaast heeft hij een achtergrond als docent, wat uiteraard van pas komt in het managen van een team en staf.”
 
Met de aanstelling van Letsch en de onlangs verlengde contracten van Remko Pasveer en Patrick Vroegh wordt het fundament voor komend seizoen gelegd. Spors: “We zijn volop bezig om de organisatie klaar te stomen voor de komende jaren. Met het aanstellen van Thomas en de contractverlengingen van Remko en Patrick maken we een goede start. De komende tijd gaan we verder bouwen aan onze staf en selectie.”

Vitesse / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: