1 juli 2020 In de media

Thomas Letsch is aan zijn trainersklus bij Vitesse begonnen

Voor Vitesse-trainer Thomas Letsch is het Arnhemse avontuur woensdag pas echt begonnen. De niewue trainer tekende voor twee jaar bij Vitesse.
Maandag en dinsdag gebruikte zijn technische staf om de selectie uitgebreid fysoek te testen. Zelf besteedde hij de nodige tijd aan persoonlijke gesprekken. Maandag stond hij met zijn 24 spelers voor het eerst als groep op het veld. "Ik heb iedereen eerst maar eens lekker laten voetballen”, vertelt Letsch aan de Gelderlander.  "De afgelopen maanden mocht niets, of niet veel. Vandaar nu de partijen. Met duels en slidings. Iedereen stond te trappelen van ongeduld. Ik ook. Er was maar één opdracht: genieten.”

Maar de blik is alweer op de nabije toekomst gericht. "Dit was gewoon een mooie opening van het seizoen. Maar vanaf nu komt de structuur. Tactische trainingen, werken aan inhoud en weerbaarheid. Werken aan een systeem en discipline. Serieuze materie. De nieuwe filosofie.”

Door de coronacrisis kent dit seizoen een vreemd voorseizoen ,"We hebben een lange voorbereiding. Dat heeft ook voordelen. We hebben alle tijd om het systeem in te voeren.”

"Wij bouwen de zaak rustig op. Het gaat er om dat Vitesse er staat in september, bij de start van de competitie. Dit is daarbij alvast een goede, getalenteerde groep. Mijn eerste indruk, met de training als bevestiging, is zeer positief. Maar die gasten waren ook wel moe, hè. Die eerste partij was verreweg het beste. Daarna kwam toch wel het conditionele verval.”

De nieuwe Vitesse-coach staat helder voor ogen hoe hij wil gaan spelen. Fysieke inzet, pressing op de bal, veel beweging. Zodra het kan de ruimte zoeken, zonder blind de bal te spelen. "Dat fundament leggen we wel op het veld. k ken de verhalen over Duitse trainingsmethodes. Maar ik heb geen boslopen ingepland. Iedereen in Arnhem kan rustig blijven fietsen en wandelen."

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: