Vitesse in de media
Thomas Letsch heeft zijn Vitesse-staf compleet 25/06/2020

De technische staf voor komend seizoen is rond. Met de promotie voor Vitessenaar Rein Baart en de komst van assistent-trainer Jan Fiesser en video-analist Dennis van der Meulen is de staf compleet.

De komst van hoofdtrainer Thomas Letsch werd eind mei al aangekondigd. Ook de contractverlenging van assistent-trainer Joseph Oosting was al bekend. Door het vertrek van keeperstrainer Raimond van der Gouw, krijgt Rein Baart de kans om keeperstrainer bij het eerste elftal te worden. Daarnaast wordt Jan van Norel, voorheen fysiektrainer, Hoofd Medische- en Innovatiezaken. Clubarts Pieter Sengkerij vertrekt bij de club. Jan Fiesser en Dennis van der Meulen zijn de nieuwe gezichten van buitenaf.

Technische staf seizoen 2020|2021

Hoofdtrainer: Thomas Letsch
Assistent-trainer: Joseph Oosting
Assistent-trainer: Jan Fiesser
Keeperstrainer: Rein Baart
Hoofd Medische- en Innovatiezaken: Jan van Norel
Video-analist: Dennis van der Meulen
 

Technisch directeur Johannes Spors over de invulling van technische staf: "Het invullen van de staf is net zoals met een selectie. Je hebt de juiste personen op de juiste plek nodig om resultaten te behalen. Bij alle keuzes die we maken is kwaliteit leidend. Iedereen brengt zijn eigen expertise, persoonlijkheid en achtergrond mee. De staf moet met elkaar kunnen lezen en schrijven en tegelijkertijd complementair zijn aan elkaar. In onze staf hebben we een goede balans gevonden tussen ervaren en talentvolle krachten. Ik ben ervan overtuigd dat de staf intensief en eensgezind optrekt om tot de best mogelijke resultaten te komen."

Spors vertelt over de nieuwe stafleden: "Er is volop ruimte voor talentontwikkelingen. Dennis is bijvoorbeeld jong, gretig en zeer talentvol. Het is voor hem een uitgelezen kans zichzelf te ontwikkelen en te bewijzen. Daarnaast komt hij uit een leergierige generatie die bij uitstek de technologie toepasbaar weet te maken naar essentiële en bruikbare informatie. En Jan Fiesser weet als voormalig profvoetballer exact wat er van spelers wordt gevraagd. Ook hij is nog relatief jong, maar heeft een duidelijke voetbalvisie die aansluit bij de visie van Vitesse."

Over de nieuwe rollen van Jan van Norel en Rein Baart zegt Spors: "Daarnaast is het mooi om te zien dat Jan van Norel en Rein Baart van binnenuit de club de kans krijgen zich te ontwikkelen in een nieuwe rol. Zij hebben die kans met hun kwaliteiten en persoonlijkheden zelf afgedwongen. Doordat we de fysieke- en medische kant anders gaan invullen, hebben we helaas afscheid moeten nemen van Pieter. We bedanken hem voor zijn bewezen diensten en wensen hem veel succes in de toekomst."

Tot slot: "Buiten kijf staat dat we in een topsportomgeving werken en er dus resultaten moeten worden geboekt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze staf onze ambities kunnen nastreven", aldus de technisch directeur.

 
Maak hieronder kennis met Rein Baart, Jan Fiesser en Dennis van der Meulen.

Rein Baart - keeperstrainer

De 48-jarige Baart, geboren in Renkum maar Arnhemmer in hart en nieren, was de afgelopen vijf jaar al werkzaam bij Vitesse als keeperstrainer van Jong Vitesse en binnen de voetbalacademie.

Baart zijn eerste club als doelman was het Arnhemse ESCA. Vervolgens keepte Baart in de voetbalacademie van Vitesse om vervolgens via de amateurs van SCH in 1995 kortstondig terug te keren bij Vitesse. Zijn debuut in het betaald voetbal maakte hij bij TOP Oss. Vervolgens kwam Baart uit voor VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Na enkele maanden bij Babberich, keerde Baart bij VVV-Venlo terug in het betaald voetbal. Vervolgens werd Baart tweede doelman bij NEC en leek hij zijn carrière bij FC Edmonton in Canada af te sluiten. Na zijn terugkeer in Nederland combineerde hij echter nog enkele jaren het keeperstrainer-vak met het zijn van derde doelman bij FC Oss. De afgelopen vijf seizoenen was Baart als keeperstrainer actief bij Jong Vitesse en binnen de Vitesse Voetbal Academie. Komend seizoen maakt hij zijn opwachting bij de staf van het eerste elftal.

Baart over zijn kans: “Ik ben heel blij met het vertrouwen dat ik voel en krijg. De afgelopen jaren heb ik mij altijd heel goed op mijn plek gevoeld bij Vitesse. Nu er ruimte vrij komt in de technische staf van het eerste elftal, grijp ik die met beide handen aan. Het is voor mij als Vitessenaar een perfecte vervolgstap in mijn carrière.”

image

Jan Fiesser - assistent trainer

De 33-jarige Fiesser kwam tot 2017 uit in het Duitse betaald voetbal. Hij speelde onder meer bij Arminia Bielefeld, SV Sandhausen en 1. FC Saarbrucken in de 2. en 3. Bundesliga, voordat hij zijn actieve carrière afsloot bij het tweede team van FC Schalke 04.

Al in de beginjaren van zijn carrière combineerde hij topsport met het trainen van jeugdteams. Vervolgens was Fiesser vanaf 2017 trainer bij de voetbalacademie van Eintracht Frankfurt. Hij was als assistent-trainer en video-analist betrokken bij Eintracht Frankfurt O19 en O17. De afgelopen anderhalf jaar was hij als trainer eindverantwoordelijk voor Eintracht Frankfurt O17.

Fiesser over zijn nieuwe uitdaging: “Dit is voor mij de perfecte stap. Als oud-profvoetballer ben ik mij nu aan het ontwikkelen als trainer. Na eerst behoorlijk wat jaren in de jeugdopleiding te hebben gewerkt, wil ik nu mijn vizier uitbreiden naar het eerste elftal. Omdat ik weet hoe het is om profvoetballer te zijn, hoop ik de spelers op die manier te kunnen raken. Dat probeer ik te combineren met mijn kwaliteiten als trainer.” Fiesser heeft in Arnhem een tweejarig contract ondertekend.

image

Dennis van der Meulen - videoanalyst

Dennis van der Meulen is de nieuwe video-analist van Vitesse. De talentvolle video-analist tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog één seizoen.

De 23-jarige Van der Meulen was het afgelopen jaar actief als video-analist bij de jeugdopleiding van PEC Zwolle en drie seizoenen bij het eerste elftal van hoofdklasser HZVV uit Hoogeveen. 

Van der Meulen over zijn kans: “Video-analyse is mijn passie. De afgelopen jaren heb ik alles gegeven om mijzelf te ontwikkelen. Daarbij heb ik alle kansen aangegrepen die op mijn pad kwamen. Ik zie deze kans bij Vitesse als een beloning voor mijn harde werken. Maar ik besef goed dat het echte werk nu eigenlijk pas begint. Ik ga er alles aan doen om het team en de staf te helpen.”

image

Bron: Vitesse / Foto 's SV - Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl