Vitesse in de media
Tannane: 'Ik ben supporters nog meer gaan waarderen' 08/08/2020

Het oefenduel tussen Heerenveen en Vitesse (1-2) gaf vrijdag een aardige doorkijk op hoe coronavoetbal er straks uitziet in de competitie. De trainer en spelers zijn blij dat er tenminste weer supporters worden toegelaten, zij het in beperkte aantallen.

"Ik ben een technische voetballer, wil vreugde brengen bij het publiek", zegt Oussama Tannane tegen de Gelderlander. "Dan is het toch wel fijn dat er in elk geval wat mensen zitten. Om geklap te horen bij een goede kans of mooie pass. Publiek geeft ook extra druk. Ik houd daar wel van. Als je iets goed of slecht doet, krijg je het meteen te horen."

Voetbal zonder supporters is niet hetzelfde voor de Vitesse-spelmaker. "Ik ben het publiek nog meer gaan waarderen. Net als het spelletje zelf. Na drie maanden niet te hebben gevoetbald, kom je er pas achter hoe belangrijk het in je leven is. Dat geldt ook voor supporters. Ik vind het niet veel aan, een wedstrijd zonder publiek."

Ook linksback Maximilian 'Maxi' Wittek is blij met het toelaten van een deel van de supporters. "Dit is slechts een klein beetje beter dan geen fans. Het is ook nog steeds niet te vergelijken met een vol stadion. Normaal in een vol stadion hoor je niets anders dan de fans. Dat is een groot voordeel."

In een leeg stadion hoor je alles, verteld de Vitesse-aanwinst. "Nu kan je in elke aanwijzing horen. Of kijk wat er gebeurde in deze wedstrijd. Heerenveen scoorde vlak voor rust. Als dat in de competitie gebeurt, groeit de sfeer. Na rust stuwen de fans de ploeg vooruit, geven dat extra zetje. Daar hoef je nu niet bang voor te zijn."

Trainer Thomas Letsch: ,,Ik vond het wel mooi dat er weer wat supporters waren. Het begint zo eindelijk weer een beetje op professioneel voetbal te lijken."


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse - SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl