Vitesse in de media
Tannane: 'WK halen is een realistische droom' 06/10/2020

Oussama Tannane behoort deze interlandperiode weer eens tot de selectie van de nationale ploeg van Marokko.

Terecht natuurlijk, want de aanvallende middenvelder doet het de laatste tijd geweldig in de GelreDome bij zijn werkgever Vitesse.

In gesprek met het Algemeen Dagblad reageert hij: "Ik ga mijn eigen weg. Ik heb altijd al gezegd dat ik op mijn best was achter de spitsen. Op tien. Vorig seizoen kwam ik daar dan eindelijk terecht. In maart was ik zodoende ook al in beeld bij Marokko. Maar door corona gingen alle interlands er uit. Ik heb mijn plaats nu zelf afgedwongen met mijn spel bij Vitesse. Ik ben een straatvoetballer. Bij Vitesse kan ik me uitleven. Ik steek ontzettend goed in mijn vel. Dit is de beloning. Dat is echt super."

De Marokkanen willen verjongen: "Het is tijd voor een andere generatie. Hakim Ziyech is natuurlijk het uithangbord van het nationale team. Het is aan mij om een plek in die nieuwe groep te verwerven. Ik kan alvast zeker met Ziyech samen spelen. Dat heb ik eerder al gedaan bij Heerenveen."

Marokko speelt twee interlands, beide in Rabat, tegen Senegal en Congo: "In Rabat ligt een mooi stadion met een topveld. In Afrika is dat wel eens anders. In Gabon ligt een zandvlakte vol kuilen. In andere landen reikt het gras tot over je enkels. Of er wacht een soort van moeras. Maar ook daar moet je gewoon presteren. In Afrika speelt Marokko een vooraanstaande rol, dat maakt een WK een realistische droom. Ik moet alleen ook zorgen dat ik bij de groep blijf. Ik wil dat volkslied nog lange tijd horen."


Bron: SN / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl