Vitesse in de media
Tannane blij met rol als nummer tien bij Vitesse 27/07/2020

Oussama Tannane heeft het vooralsnog erg goed naar zijn zin onder trainer Thomas Letsch.

De Duitse oefenmeester heeft de creatieve voetballer in de voorbereiding namelijk op zijn favoriete positie, als nummer tien, gezet. "Ik weet niet of het de definitieve speelwijze wordt, maar van mij mag het."

Dat vertelt de 26-jarige speler tegenover De Gelderlander. "Dit systeem is beter dan met drie middenvelders, van wie er twee aanvallend spelen. Dat is niks. Dan zijn we verdedigend kwetsbaar", zei Tannane over de 4-4-2 die Letsch uit zijn hoge hoed toverde en tegen FC Volendam, dat met 0-5 verslagen werd.

Niet alleen aan de bal wil Tannane overigens belangrijk zijn voor Vitesse. "Ik wil jonge jongens dingen leren. Ook door daarbuiten met ze om te gaan. Ik weet hoe die jongens in elkaar zitten en op welke manier zij snappen dat ze iets van mij kunnen leren. Een voorbeeld: je moet niet tegen ze schelden en schreeuwen. Zo bereik je hen niet", weet Tannane, die niet zo veel kan met het stempel van 'moeilijke jongen' dat hij heeft.

"Mensen leren mij pas kennen, als zij mij in het echt meemaken. Over mensen oordelen die je niet kent, is heel makkelijk", vindt Tannane. "Zo zit ik zelf niet in elkaar. Leer mij kennen, zou ik zeggen." Letsch is tot dusver in elk geval heel positief over de oud-speler van onder andere Heracles Almelo, over wie hij na het oefenduel met FC Volendam lovend was. 


Vitesse-trainer Thomas Letsch besteed veel tijd en aandacht aan Oussama Tannane

Bron: FCUpdate / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl