19 september 2020 In de media

Supportersvereniging en Vitesse eren veteranen ondanks coronamaatregelen

Ondanks de afwezigheid van de veteranen en hun families speelt Vitesse vanavond een Airbornewedstrijd. De coronamaatregelen brengen veel beperkingen met zich mee, maar het is toch gelukt om deze wedstrijd een speciaal tintje te geven.

Vitesse speelt wederom in een, speciaal voor deze wedstrijd door supporters ontworpen, tenue, uiteraard in de juiste kleuren. De veteranen zullen symbolisch aanwezig zijn in de vorm van drie grote foto’s van Sir Wilf Oldham, Johnny Peeters († 2014) en ‘little’ Joe Mawdsley († 2019). Ook de Pipes and Drums zullen, in afgeslankte vorm en op anderhalve meter afstand, aanwezig zijn.

Verder zijn er abseilers op de Theo Bostribune en op de Edward Sturingtribune, en natuurlijk hullen we het stadion zoveel mogelijk in het traditionele maroonrood dat onlosmakelijk verbonden is met de Airborne. De muziek zal aangepast zijn met The Mach of the parachutists tijdens de spelersopkomst en het traditionele We’ll meet again na afloop van de wedstrijd.

We vragen alle supporters om voor één keer niet in het Geel-zwart te komen, maar zoveel mogelijk in de airbornekleuren. Dus heb je een shirt, sjaal of petje? Trek het aan, doe het om en zet het op. Ook vragen we jullie om bij een doelpunt van Vitesse te salueren om de goal op te dragen aan de helden van september 1944.

Supportersvereniging Vitesse

Bron: SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: