Vitesse in de media
Steun Valeriy Oyf aan Vitesse is een krachtig signaal 27/06/2020

Valeri Oyf spreekt zijn steun uit aan Vitesse. De boodschap van de Russische eigenaar geldt als krachtig signaal in turbulente tijden in Arnhem, met de coronacrisis, de rechtszaken rond GelreDome en de overname speculaties over Red Bull. De Europese ambities staan echter nog recht overeind.

"We staan samen achter Vitesse. Dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit.
Ik blijf de club steunen.” - Clubeigenaar Valeriy Oyf

 
Oyf bezoekt zeer regelmatig Arnhem voor overleg en het bijwonen van een wedstrijd van Vitesse. Hij geeft geen interviews en laat zich in het openbaar nooit uit over Vitesse.

Maar de Vitesse-eigenaar maakte deze week een uitzondering: "We staan samen achter Vitesse. Dat is nu misschien wel belangrijker dan ooit. Ik blijf de club steunen.”

Dat Oyf in turbulente tijden opstaat en openlijk zijn steun toezegt, is een krachtig signaal aan de buitenwacht. Geen twijfel over zijn rol, betrokkenheid of ambities. Algemeen directeur Pascal van Wijk is blij met het heldere statement.

"Oyf staat vierkant achter de club”, zegt de algemeen directeur tegen de Gelderlander. "Voor mij was dat al bekend. Maar dit is de bevestiging naar buiten toe. En die ruggensteun is heel erg belangrijk. Er zijn geen zorgen dat hij wegloopt.”

Van Wijk stelt ook dat de ambities van Vitesse onveranderd blijven. "Wij houden vast aan onze visie en ons beleid. Onze ambitie is Europees voetbal. Of dit gewaagd is? Ik zie niet in waarom ik ons beleid moet afvallen.”
 
Er is geen ontslag­golf. We zetten de zaken met beleid om. Langzaam en weloverwo­gen
Pascal van Wijk, directeur Vitesse

Vitesse staat voor een forse opdracht. Want Europa mag dan de horizon zijn, op financieel vlak wacht een inhaalslag. Oyf houdt onverminderd vast aan het verbeteren van de belans tussen kosten en opbrengsten in Arnhem. Er is afgelopen jaar al voor miljoenen efficienter ingericht of ander georganiseerd en die koers zet de club voort.

"We moeten beter in balans komen”, zegt Van Wijk. ,,Dat is ook niet meer dan logisch. De verhoudingen tussen de inkomsten en de uitgaven liggen scheef. Maar het is geen keiharde operatie."

Pascal van Wijk vervolgt: "Er zijn mensen vertrokken. Heel betreurenswaardig. Maar bij Vitesse is dat gerealiseerd door contracten niet te verlengen. Er is geen ontslaggolf. We zetten de zaken met beleid om. Langzaam en weloverwogen. Belangrijk is daarbij onder meer onze businessclub. Sommige sponsors staan ook onder druk. Ze vechten voor hun voortbestaan. Maar ze lopen niet massaal weg. Wij bieden nog altijd het grootste zakelijke platform van Arnhem.”

Vitesse is toekomstbestendig, zegt Van Wijk. "Voor het komende jaar kunnen we nog geen cijfers geven. Door de coronacrisis veranderen zaken razendsnel. Nu kunnen we in september gaan voetballen met publiek. Wij verwachtten eerder pas januari. Vooralsnog zijn alleen de tv-gelden helder. Maar merchandising, seizoenkaartverkoop, losse kaarten en sponsoring zijn allen nog onzekere factoren. Dan nog zien we de toekomst met optimisme tegemoet.”

"Wij houden vast aan onze visie en ons beleid. Onze ambitie is Europees voetbal"
Pascal van Wijk, directeur Vitesse

Over de speculaties over een overname door Red Bull is Van Wijk duidelijk. "Dat is absolute kul. Klinkklare onzin. Pertinent niet waar. De band met Chelsea is als altijd goed. En ja, er kan deze zomer een Duitse speler worden gehaald. We hebben een Duitse technisch directeur en Duitse trainer. Maar daarmee komt Vitesse niet in de invloedssfeer van Red Bull.”


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl