27 september 2020 In de media

Sterk Vitesse laat kansen liggen en verliest onnodig bij Ajax

Vitesse heeft zaterdagavond verzuimd punten mee te nemen uit de Johan Cruijff Arena. Ajax wist uiteindelijk met 10 man met 2-1 te winnen, maar dat kwam vooral omdat de sterk spelende Arnhemse ploeg veel kansen liet liggen.

Vitesse begon aanvallend en brutaal bij Ajax en kreeg binnen drie minuten twee hele grote kansen. Maar Oussama Tannane krulde een bal net over de lat en de Belg Lois Openda kon de bal niet tussen de palen schieten. Ajax kreeg tussendoor ook wat mogelijkheden en scoorde eigenlijk bij de eerste echte grote kans. Promes kon van dichtbij de 1-0 maken, tegen de verhouding in.

Daarna werd Ajax wel de betere ploeg, maar kwam Vitesse niet echt in de problemen. Vlak voor rust kwam de thuisploeg wel in de problemen toen Alvarez op de voet ging staan bij Lois Openda. Daarvoor ontving hij de rode kaart.

Bazoer scoort in Arena

Vitesse kon dus in de tweede helft aan de bak tegen tien Amsterdammers om de achterstand goed te maken. Dat lukte ook. Uitgerekend oud-ajacied Riechedly Bazoer ramde de bal hard tegen de touwen: 1-1.

Daarna had Eli Dasa de voorsprong voor Vitesse op de voet. In een vrijstaande positie schoot hij de bal op de paal.

Ajax weer op voorsprong

Maar het was Ajax dat weer op voorsprong kwam. Een uitstekend spelende Kudus zag Anthony vrijstaan, die schoot de bal in de verre hoek achter Pasveer. Trainer Thomas Letsch zette daarna alles op alles om nog een punt binnen te halen, maar dat lukte niet meer. Zo verloor Vitesse redelijk onterecht.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV