Vitesse in de media
Slutskiy: 'Dominanter en agressiever zijn' 20/05/2019

Vitesse speelt dinsdag de return van de halve finale voor de play-offs tegen FC Groningen. Het eerste fluitsignaal in GelreDome klinkt om 20.45 uur. Vitesse TV blikt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en rechtsback Vyacheslav Karavaev vooruit op het duel.

In de eerste wedstrijd van de play-offs ging Vitesse met 2-1 onderuit in Groningen. Linksback Max Clark zorgde voor het doelpunt aan Arnhemse zijde. “Het was een lastig en zwaar duel. Gelukkig maakten we een belangrijk uitdoelpunt, waardoor we een redelijke uitgangspositie behouden”, zegt Karavaev. Ook Slutskiy geeft aan dat de treffer van Clark enorm belangrijk was: “Er staat natuurlijk veel op het spel in dit soort wedstrijden. Een uitdoelpunt kan doorslaggevend zijn. Ik geef ons een goede kans, de spelers gaan alles geven.”

Niks weggeven
Vitesse wil koste wat kost voorkomen dat het een tegendoelpunt incasseert, omdat ze dan aan een 1-0 overwinning genoeg hebben om door te gaan naar de volgende ronde. “Achterin moeten we het goed dichthouden zodat we geen tegendoelpunt krijgen. We moeten scoren en de wedstrijd uiteindelijk over de streep zien te trekken. Iedereen heeft er zin in, we zijn klaar voor morgen”, zegt Karavaev. “Morgen moeten we dominanter en agressiever zijn. Je krijgt te maken met een tegenstander die gaat verdedigen. Zij gaan tegenhouden, wij gaan aanvallen en opzoek naar een doelpunt”, vertelt Slutskiy.

Dominant in GelreDome
Vitesse kent dit seizoen een behoorlijke balans als het gaat om thuiswedstrjiden. Er werd tot nu toe slechts één keer verloren. “Bijna iedere thuiswedstrijd hebben we gedomineerd. Met het publiek achter ons zijn we tot veel in staat. De supporters zijn erg belangrijk morgen en kunnen ons helpen op weg naar een belangrijke overwinning”, zegt Slutskiy. Karavaev: “Op eigen veld zijn we zijn een moeilijk te kloppen ploeg. Het verschil tussen thuis- of uitwedstrijden is enorm. Ondanks de groep supporters die ons buitenshuis altijd steunt, merk je wel dat we in GelreDome sterker zijn door het grotere aantal fans.” Op de vraag of de steun van de supporters vertrouwen geeft richting het beslissende duel is de Rus resoluut: “Ja, zeker weten.”
 
Bron: Vitesse / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl