Vitesse in de media
Seizoenkaarthouders krijgen voorrang bij Vitesse 25/06/2020

Er moeten nog veel vragen beantwoord worden naar aanleiding van de corona maatregelen verruiming van woensdagavond. Zeker is dat Vitesse-supporters per 1 september weer welkom zijn in stadion GelreDome en dat Vitesse voorrang geeft aan haar seizoenkaarthouders.

Dit maakte Vitesse donderdag via hun Twitter-account bekend.

Naar schatting een derde van de stadion capaciteit van GelreDome kan gebruikt worden naar aanleiding van het regeringsbesluit om voetbalwedstrijden mogelijk te maken, mits de supporters onderling 1,5 afstand houden. Dat vraagt creativiteit om dit te kunnen organiseren, maar ook discipline van de Vitesse-supporters.

Onduidelijk is nog of Vitesse daarbij gebruik zal maken van de huidige stadion capaciteit, of dat de stadiondoeken welke gebruikt zijn om de stadioncapaciteit te reduceren , verwijderd zullen worden en de club dan de berekening zal maken.

Vitesse heeft op dit moment rond de 3700 seizoenkaarthouders en zit daarbij nog niet aan de maximaal mogelijk aantal toeschouwers die na 1 september wedstrijden in GelreDome mogen bezoeken. Naar verwachting zal de verkoop van seizoenkaarten echter een forse vlucht nemen, nu duidelijk is dat supporters weer bij de start van de competitie 2020 - 2021 de tribunes op mogen.

Algemeen directeur Pascal van Wijk over de ontwikkelingen: "We zijn blij met de beoogde versoepelingen. Het is een hoopvol begin, al zijn er ook in de nieuwe omstandigheden nog beperkingen en leven er bij zowel club als supporters nog vragen.”

Van Wijk vervolgt: “We kunnen niet wachten om jullie weer, uiteraard op verantwoorde wijze, te ontvangen. Waarbij natuurlijk seizoenkaarthouders voorrang krijgen."

Vitesse zal op niet al te lange termijn bekend maken hoe wedstridjen van Vitesse bezocht kunnen worden, de geldende coronamaatregelen in acht neming.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl