Vitesse in de media
Schrikbeeld voor voetbalsupporters 08/04/2020

Het is alleszins een mogelijkheid dat het huidige Eredivisie-seizoen alsnog uitgespeeld wordt, maar dit zal waarschijnlijk zonder publiek zijn. Supporters moeten zich sowieso voorbereiden op het ergste, want deze maatregel zal vermoedelijk nog heel lang gelden: misschien wel het héle kalenderjaar 2020.

De bekende Duitse viroloog Alexander Kekulé wordt geciteerd door De Telegraaf: "Misschien dat er nog wedstrijden zonder publiek mogelijk zijn, maar wedstrijden met 60.000 mensen in een stadion zie ik dit jaar echt niet meer gebeuren."

De bekende Nederlandse viroloog Ab Osterhaus vult aan: "Ik ben van kinds af aan Ajax-fan en de voetbalsamenvattingen op zondagavond om 19.00 uur zijn wel heilig voor me. Dan zit ik altijd voor de tv, een van de weinige momenten in de week dat ik tv kijk. Maar ondanks mijn interesse in het voetbal, moet ik toch zeggen dat het hervatten van wedstrijden met publiek naar mijn inschatting een lage prioriteit zal hebben."

"De kans is groot dat je dat niet onder controle houdt. Stel dat de huidige maatregelen teruggeschroefd kunnen worden en je laat het toe dat de Arena volloopt met 50.000 man. Als daar twintig mensen bij zitten die het virus hebben, dan heb je alweer een flinke uitbraak te pakken. En kun je weer terug bij af zijn", waarschuwt Osterhaus, die zegt dat het hervatten van wedstrijden met publiek 'een lage prioriteit zal hebben'. "Er zijn rondom zo’n wedstrijd heel veel mensen die met elkaar in contact komen. Niet alleen in het stadion, maar ook in de stad, waar fans gaan eten en bier drinken," aldus Osterhaus.

Eerder deze week bleek uit een enquête van het Supporterscollectief Nederland dat zeventig procent van de voetbalfans niet wil dat er nog gevoetbald wordt als het publiek daar niet bij aanwezig mag zijn. 


Bron: SN / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl