Vitesse in de media
SC Heerenveen grijpt naast Buitink 19/08/2019

Thomas Buitink wordt niet de nieuwe spits van SC Heerenveen. Vitesse wil de talentvolle aanvaller niet laten gaan en dus gaan de Friezen op zoek naar een alternatief.

Heerenveen is al lange tijd op zoek naar een spits. Momenteel is Jens Odgaard op die positie de enige optie voor trainer Johnny Jansen, aangezien Jizz Hornkamp naar FC Den Bosch is vertrokken. Technisch directeur Gerry Hamstra is hard op zoek naar een spits en een middenvelder en heeft uiteraard zijn lijstjes klaarliggen.

Buitink stond hoog op een van die lijstjes. Hamstra kent de negentienjarige spits door en door vanuit zijn tijd bij Vitesse en hoopte op een hereniging in Friesland. Een vergelijkbaar scenario als met Mitchell van Bergen, die in de zomer van 2018 overkwam en inmiddels is uitgegroeid tot de meest waardevolle speler in de Heerenveen-selectie.

Buitink beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak bij Vitesse en veroverde in de laatste maanden een basisplaats. In zijn laatste acht Eredivisie-duels voor de Arnhemmers kwam hij tot zes doelpunten, maar dit seizoen is hij zijn plek toch weer kwijtgeraakt. In de eerste drie competitieduels van dit seizoen kwam Buitink geen minuut in actie. Oussama Darfalou en Charly Musonda krijgen tot nu toe de voorkeur als invallers.

Een stap naar Heerenveen lag daarom voor de hand, maar Vitesse wil Buitink niet laten gaan. De aanvaller heeft nog een contract tot medio 2022 bij Vitesse, dat zeker nog toekomst in hem ziet. Buitink zelf zag uiteindelijk ook geen heil in een transfer naar Heerenveen en heeft besloten om vol voor zijn kans te gaan in Gelredome. Vitesse heeft Heerenveen daarom laten weten dat de spits niet te koop is.

Voor Heerenveen is het een streep door de rekening. De Friezen zagen in Buitink de ideale nieuwe spits: een directe versterking, maar ook speler met grote potentie om zich verder te ontwikkelen, Odgaard keert in de zomer van 2020 immers weer terug naar Sassuolo. Hamstra heeft nu nog twee weken de tijd om een alternatief te zoeken.


Bron: VI / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl