27 augustus 2020 In de media

Re-integratieproject Vitesse Werkt! gestart

Het re-integratieproject Vitesse Werkt is afgelopen maand weer gestart. Na vijf edities zal deze zesde editie een nauwe samenwerking zijn met Scalabor en gemeente Arnhem.
Via deze weg willen wij deelnemers via voetbal en leerwerplekken bij Scalabor klaar stomen voor participatie op de arbeidsmarkt en toe te leiden naar betaald werk of studie. Het programma zal dertig weken lopen, waarbij er maandelijks nieuwe deelnemers kunnen instromen.

In deze dertig weken zal er twee keer per week een voetbaltraining verzorgd worden door een Vitesse Betrokken-coach gevolgd door een scholingssessie van een trajectbegeleider van Scalabor. Daarnaast zal de deelnemer na deelname zo snel mogelijk naar een leerwerkplek bij Scalabor worden begeleid voor zestien uur in de week. Hierdoor zal de deelnemer zijn of haar eerste stap richting de arbeidsmarkt zetten.

Aan de hand van voetbal en de scholingssessie proberen we de deelnemers weer te motiveren en te activeren. De voetbaltrainingen vinden plaats bij MASV, waarna ze een scholingssessie krijgen op GelreDome.

image
Vitesse / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: