15 augustus 2020 In de media

PSV zakt voor eerste serieuze test met gelijkspel tegen Vitesse

​PSV heeft de eerste serieuze test ter voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een onvoldoende.
De Eindhovenaren maakten te weinig indruk in eigen huis tegen Vitesse, dat op voorsprong kwam en de beste kansen had op de zege. Die kwam er door een fraaie treffer van Cody Gakpo overigens niet (1-1). Extra domper was het uitvallen van Nick Viergever.
Na simpele zeges op Duitse laagvliegers SC Verl en KFC Uerdingen werden zaterdagavond de eerste contouren van het PSV onder Roger Schmidt zichtbaar. De Duitse coach liet Donyell Malen het eerste half uur meespelen: de spits maakte na lang blessureleed zijn officieuze rentree, maar kon zijn stempel niet echt drukken op het duel.

Danilho Doekhi had met een kopbal achter Lars Unnerstall (halverwege vervangen voor Jeroen Zoet) de score geopend toen de spits werd vervangen door Jorrit Hendrix, waarna Noni Madueke de spitspositie weer innam. Anders dan in het eerste oefenduel tegen SC Verl was hij een stuk minder succesvol, wat eigenlijk gold voor heel PSV. Vitesse hield zich prima in het Philips Stadion en maakte juist een frisse indruk zaterdagavond.

Toen de Arnhemmers even met een man minder op het veld stonden vanwege een blessure, liet Gakpo zijn individuele klasse zien. Na een dribbel schoot hij knap raak in de korte hoek van Remko Pasveer, die behalve het doelpunt een rustige avond had op bezoek bij PSV – al ontsnapte hij vlak voor tijd toen Gakpo na zijn blunder op de lat schoot. Collega Zoet had meer te doen en kreeg even na de gelijkmaker hulp van Timo Baumgartl. De Duitse centrale verdediger redde op de lijn een inzet van Oussama Darfalou, die Zoet al was gepasseerd.

Zodoende imponeerden de Eindhovenaren in de eerste thuiswedstrijd van Schmidt te weinig en zag het ook Viergever nog met een (lichte) spierblessure uitvallen. Positief was de rentree van Malen, maar in de komende oefenduels met Willem II, Hertha BSC en VfL Bochum is nog een hoop winst te behalen voor Schmidt.

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: