Vitesse in de media
Profclubs hopen op supporters in stadions: "Koesteren" 24/06/2020

Vanuit het profvoetbal wordt er enthousiast gereageerd op de geluiden dat er vanaf september mogelijk weer supporters in de stadions aanwezig mogen zijn.

Als het aan het Outbreak Management Team (OMT) ligt, geeft het kabinet woensdagavond groen licht om vanaf 1 juli de regels te versoepelen. Bij de Eredivisie-clubs worden er alvast voorbereidingen getroffen.

Sinds 8 maart is er niet meer gevoetbald in het Nederlandse profvoetbal en dus is ieder goed nieuwtje nu een opsteker. "We moeten koesteren wat we krijgen, want niet zo lang geleden leek het erop dat we een jaar lang zonder publiek moesten spelen", laat algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen weten aan de NOS. "Dat we hier nu over praten, is al heel mooi. We moeten niet vergeten waar we vandaan komen."

"We spelen natuurlijk het liefst voor een vol stadion. Maar met een deel van het publiek als altijd beter dan helemaal leeg. Je wilt ook de waardering en beleving voor de mensen die de afgelopen tijd hebben geholpen of een seizoenkaart hebben gekocht", zegt hij. Cees Roozemond van sc Heerenveen beseft dat er de nodige haken en ogen zitten aan de plannen. "We zijn een protocol aan het maken. Het wordt wel een heel logistieke operatie. Er komt veel bij kijken. Je doet dit voor de fans die toch een seizoenkaart hebben gekocht. Je wilt hen in de gelegenheid stellen om te komen. Maar je moet wel keuzes maken wie wel en wie niet naar binnen kan. We denken nog na hoe dat moet."


Bron: FcUpdate / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl