Vitesse in de media
Pasveer: 'Kwalijk, VAR was één grote aanfluiting' 23/02/2020

Vitesse-doelman Remko Pasveer vindt dat de strafschop van PSV zondag niet gegeven had mogen worden.

De routinier van de Arnhemmers haalt na de 1-2 nederlaag in het Gelredome uit naar videoscheidsrechter Dennis Higler én de VAR in het algemeen.

Sam Lammers tekende vanaf elf meter voor de gelijkmaker, na een overtreding van Armando Obispo op Denzel Dumfries. "Ik vond het vrij zwaar. Hij (Dumfries, red.) tikt de bal erlangs, Obispo zet zijn been neer en hij zoekt hem echt op om eroverheen te vallen. Volgens mij raakt hij hem niet eens", oordeelt Pasveer in gesprek met FOX Sports.

Na het zien van de beelden neemt de frustratie van de doelman toe. "Hij sleept zijn been, ik vind het geen penalty. Dit is op zoek gaan naar een penalty. Zaterdag hebben we het ook gezien met de VAR, het is één grote aanfluiting. Zoals bij Feyenoord - Fortuna Sittard: dan kunnen we met z'n allen toch stellen dat de scheidsrechter niks meer te vertellen heeft op het veld? Als Bas Nijhuis al een strafschop geeft en zich daarbij laat leiden door de VAR, dan is de VAR leidend. En dat is kwalijk."

Overigens werd de strafschop van PSV niet gegeven na inmenging van de VAR. Higler besloot arbiter Danny Makkelie echter niet terug te fluiten. "Dat is het probleem. Ga even kijken. Het is allemaal een grijs gebied", aldus Pasveer. "Doe mij maar lekker de oude stempel. Een foutje van de scheidsrechter? Prima, dan kunnen we gewoon lekker verder."


Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl