Vitesse in de media
Papendal op slot 16/03/2020

Vitesse geeft gehoor aan het advies van de KNVB om de deuren tot 6 april op slot te houden.

De nieuwe richtlijnen van de voetbalbond zijn van kracht in verband met het inmiddels wereldwijdverspreide coronavirus.

Vitesse en de overige Nederlandse profclubs volgen de oproep van de KNVB om alle trainingsfaciliteiten te sluiten. Vanaf vandaag vindt er dagelijks om 16.00 uur een conferencecall plaats over de stand van zaken in de coronacrisis tussen de KNVB en alle clubs. Men kan informatie uitwisselen em wordt op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen..

Bij Vitesse zijn de trainingsaccomodatie Papendal en de MijnVitesse winkel tot en met maandag 6 april gesloten. Ook de trainingen liggen op advies van de voetbalbond en de pandemie specialisten stil.

De KNVB maakt op haar site bekend dat "De KNVB houdt voor de hervatting van de competities rekening met de tijd die de selecties nodig hebben om weer wedstrijdfit te worden." Daaruit valt op te maken dan niet alleen de wedstrijden tegen FC Utrecht, Willem II en AZ, maar wellicht ook tegen Ajax en zelfs mogelijk Sparta opnieuw ingepland dienen te worden.

De 'coronastop' heeft zo zware gevolgen. Niet alleen sportief maar mogelijk ook financieel, als het wedstrijdschema dusdanig in de knel gaat komen dat er zonder publiek en dus ook inkomen, gespeeld moet gaan worden.

Planning begint bij besluit UEFA

Op dinsdadmiddag komt de UEFA bij elkaar en zal duidelijk worden of het EK 2020 zal worden verplaatst. December en naar 2021 zijn eerder genoemde opties. In dat geval is er meer ruimte voor de landelijke voetbalbonden om de competitie 'normaal' af te ronden.


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl