Vitesse in de media
Oussama Tannane: 'Ik wil weer belangrijk voor het team zijn' 27/07/2020

Tannane is blij met de speelstijl waarmee Vitesse-trainer Thomas Letsch zijn spelers mee het veld in stuurde in de oefenwedstrijd tegen FC Volendam (0-5).

"Ik weet niet of het de definitieve speelwijze wordt, maar van mij mag het. Dat heb ik ook tegen de coach gezegd. Dit systeem is beter dan met drie middenvelders, van wie er twee aanvallend spelen. Dat is niks. Dan zijn we verdedigend kwetsbaar.”

Fit en gretig

Oussama Tannane maakte in de wedstrijd tegen Volendam een fitte indruk en opvallend meer kilometers dan in het verleden. "Je kent Duitsers, hè. Die houden van lopen en hard werken. Ik ga op deze manier nóg meer kilo’s verliezen”, zegt hij lachend tegen de Gelderlander.

De middenvelder is blij met de nieuwe wind die nu bij Vitesse waait. Hij vaart er wel bij. "De oude Tannane is weer helemaal terug. Ik wil weer belangrijk voor het team zijn. Ik wil andere jongens ook op sleeptouw nemen.”

Respect voor elkaar

"En natuurlijk, als je belangrijk bent, krijg je meer respect. Dat is het belangrijkste voor mij. Respect voor elkaar.

We doen als team alles samen, maar er zijn wel spelers die erboven uitsteken met hun technische kwaliteiten en scorend vermogen.”

Belangrijk zijn voor de jeugd

"Ik wil jonge jongens dingen leren. Ook door daarbuiten met ze om te gaan. Ik weet hoe die jongens in elkaar zitten en op welke manier zij snappen dat ze iets van mij kunnen leren. Een voorbeeld: je moet niet tegen ze schelden en schreeuwen. Zo bereik je hen niet.”

Tannane wil groeien om een bepalende en coachende rol voor Vitesse te spelen. Maar hij had toch het stempel een moeilijke jongen te zijn? "Mensen leren mij pas kennen, als zij mij in het echt meemaken. Over mensen oordelen die je niet kent, is heel makkelijk. Zo zit ik zelf niet in elkaar. Leer mij kennen, zou ik zeggen.”


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl