Vitesse in de media
Oukily gaat voor zijn kans bij Vitesse 10/03/2020

Yassin Oukili (19) speelde een helft tegen FC Twente. Hij verving de geblesseerde Patrick Vroegh die groggy de wedstrijd moest verlaten na een kopduel met tegenstander Troupee, waarbij de hoofden hard tegen elkaar kwamen.

"Ik geniet enorm'', vertelt de middenvelder in de Gelderlander. ,,Normaliter speel ik mijn wedstrijden in Jong Vitesse of het team Onder 19 jaar. Dat is een heel ander niveau. Tegen Twente kreeg ik meer dan één helft speeltijd. Dan gaat alles veel sneller en dat is aanpoten. Ik kon goed meedraaien, denk ik. Ik kreeg na afloop ook de complimenten. Die lof doet me goed.''

Vitesse werd op het middenveld getroffen door een reeks aan blessures. Matus Bero viel tegen PEC Zwolle uit met een hamstring kwetsuur, waar normaal zes weken voor staat. In de wedstrijd tegen FC Twente moesten Riechedly Bazoer en Patrick Vroegh met een blessure het veld verlaten. Dat gold ook voor Jay-Roy Grot. Na het scoren van het winnende doelpunt tegen FC Twente (1-0) verliet hij met knieklachten de wedstrijd. Gevreesd wordt voor een ernstige blessure.

Zo kreeg Oukili zijn kans en die benutte hij heel verdienstelijk. Dat smaakt naar meer, volgens de talentvolle Vitessenaar. "Voor mij was dit prachtig. Dat smaakt absoluut naar meer. Ik hoop op speeltijd tegen FC Utrecht. Voetballen in mijn geboortestad. Maar wellicht zit ik in het weekeinde gewoon bij Onder 19. Dat is allemaal aan de trainer. Ik klaag niet, ik geef alles. Voor mij geldt dat hard werken loont.''

Oukily kwam op 15 jarige leeftijd van de Alphense Boys naar de jeugdacademie van Vitesse. "Ik ben laat ingestroomd bij een profclub, maar heb me goed ontwikkeld.'' De middenvelder staat tot 2022 onder contract bij Vitesse.


Het hoofdduel en einde wedstrijd voor Patrick Vroegh

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl