2 oktober 2019 In de media

Oud-voorzitter Arnhemse Boys en zilveren Vitessenaar Henk Matser (58) overleden

Arnhemse Boys rouwt om de dood van voormalig voorzitter Henk Matser. Matser overleed vorige week donderdag op 58-jarige leeftijd na een lang ziekbed. ,,Henk heeft veel voor Arnhemse Boys betekend”, zegt Toon Hartemink, oud-speler, trainer en voorzitter van de honderd jarige Arnhemse voetbalclub. ,,Vooral voor de jeugd.”
Matser, een geboren Arnhemmer en echte Klarendalse jongen, voetbalde in een grijs verleden jarenlang voor de Arnhemse Boys. Dat deed hij vooral in lagere elftallen, toen de club nog speelde op sportpark Cranevelt in Arnhem-Noord. Matser had ook twee jaar lang de voorzittershamer in handen. Eerder had hij ook zitting in het jeugdbestuur. Matser was in totaal 45 jaar lid van de Arnhemse voetbalclub. 

Voor zijn jarenlange inzet werd hij benoemd tot lid van Verdienste van Arnhemse Boys. Vanwege zijn dood speelde de hoofdmacht afgelopen zondag tijdens het competitieduel tegen APWC met rouwbanden.

Vitesse
Naast Arnhemse Boys was Matser ook verbonden aan Vitesse. Matser was jarenlang als vrijwilliger actief binnen de Vitesse voetbalacademie. Zowel als teammanager, als met het ontvangen van tegenstanders en arbitrage. Ook was Matser vrijwilliger voor de afdeling facilitaire zaken. Daarnaast begeleidde Matser jarenlang de ballenjongens in Gelredome bij thuiswedstrijden van Vitesse en ondersteunde hij regelmatig activiteiten voor Vitesse Betrokken. 

Voor zijn tomeloze inzet en zijn enorme verdiensten werd hij in december 2015 benoemd tot Zilveren Vitessenaar.

Aanstaande vrijdag zal de afscheidsdienst van Henk Matser in besloten kring plaatsvinden op begraafplaats Moscowa in Arnhem. Matser laat een vrouw en twee kinderen na.

Supportersvereniging Vitesse wenst familie en naasten veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
 

Gelderlander / Foto’s SV en Vitesse

Hoofdsponsor: