4 juni 2020 In de media

Oosting verlengt contract met 2 seizoenen

Joseph Oosting heeft zijn contract met twee seizoenen verlengd. De 48-jarige oefenmeester blijft komend seizoen assistent-trainer bij het eerste elftal.
Oosting begon in 2014 bij Vitesse. De Emmenaar had achtereenvolgens Vitesse O17, O19 en Jong Vitesse onder zijn hoede. Ruim twee jaar geleden werd hij, als assistent-trainer, voor de eerste keer bij het eerste elftal betrokken. Dit seizoen begon Oosting als trainer van Jong Vitesse. Nadat de positie van hoofdtrainer eind november 2019 vrij kwam, nam Oosting deze taken tot en met de winterstop waar. En met succes. Oosting bleef in drie competitiewedstrijden en een bekerwedstrijd ongeslagen (drie overwinningen en een gelijkspel). Na de winterstop bleef Oosting als assistent-trainer betrokken bij het eerste elftal, toen Edward Sturing het seizoen mocht afmaken als hoofdtrainer.

Oosting is blij met het vertrouwen: “Ik heb al vaker gezegd dat Vitesse voor mij voelt als een grote en warme familie. Ik ben iemand die het belangrijk vindt om ergens op mijn plek te zijn. De club heeft het vertrouwen in mij uitgesproken. Daarnaast heb ik volop mogelijkheden om mijzelf te ontwikkelen. De ervaring als interim-hoofdtrainer was heel bijzonder. Vanaf komend seizoen ga ik de cursus Coach Betaald Voetbal volgen. Op termijn zie ik in mijzelf een hoofdtrainer, maar de komende tijd wil ik als assistent-trainer mijn bijdrage leveren aan deze mooie club.”

Technisch directeur Johannes Spors: “Joseph is iemand waar je op kan bouwen. Hij brengt ten eerste kwaliteit met zich mee. Daarnaast is het een prettige persoonlijkheid die uitstekend de balans bewaakt tussen discipline en groepsgevoel. Kortom, een zeer waardevolle trainer voor onze club.”

Vorige week werd bekend dat Thomas Letsch de komende twee seizoenen hoofdtrainer is van Vitesse.
 

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: