28 augustus 2020 In de media

Ook de laatste oefenwedstrijd staat vast: Vitesse vs SV Darmstadt 98

Ook de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie begint staat vast. Op zaterdag 5 september (aanvang 13.30 uur) vindt de oefenwedstrijd vs SV Darmstadt 98 plaats.
In tegenstelling tot eerdere berichten wordt deze wedstrijd niet in Duitsland, maar in GelreDome gespeeld. Na overleg met de lokale autoriteiten is het gelukkig mogelijk om hierbij een beperkt aantal supporters uit te nodigen.

Charly Bosveld-tribune (Oost)

"We zijn erg blij dat we alsnog een oefenwedstrijd kunnen spelen in GelreDome, waarbij we een deel van onze supporters kunnen verwelkomen”, aldus algemeen directeur Pascal van Wijk. "Op de eerste plaats gunnen we het onze supporters van harte om eindelijk weer in het stadion naar een wedstrijd te komen kijken. Daarnaast is het voor onze wedstrijdorganisatie een nuttige test, om alle corona-gerelateerde maatregelen zo goed mogelijk in praktijk te brengen, voordat er bij de eerste officiële thuiswedstrijd (zaterdag 19 september vs Sparta Rotterdam) nog meer supporters in de gelegenheid zijn om weer naar het stadion te komen."

Na goede gesprekken met de lokale autoriteiten heeft de club toestemming gekregen om voor deze wedstrijd iets meer dan 2.000 supporters uit te nodigen. Het betreft alle seizoenkaarthouders die tot dit moment een plek op de Charly Bosveld-tribune (Oost) hebben gereserveerd. Deze gelukkigen worden spoedig persoonlijk geïnformeerd. "Dit bleek voor nu het maximaal haalbare waar we toestemming voor kregen. Aan de ene kant zijn we blij dat we alsnog een wedstrijd met een gelimiteerd aantal supporters kunnen spelen, al zeg ik dit met gemengde gevoelens. Want we hadden natuurlijk het liefst iedereen willen uitnodigen”, aldus de algemeen directeur.

Daarnaast is het protocol over de start van de Eredivisie officieel goedgekeurd door de lokale instanties. Van Wijk: "Dat wil zeggen dat ons plan akkoord is bevonden en we, zoals het er nu voorstaat met de huidige actualiteiten, ruim 6.000 supporters kunnen ontvangen bij Eredivisiewedstrijden in GelreDome. Het is prettig dat we die officiële goedkeuring vanuit de lokale instanties hebben. We zijn achter de schermen volop bezig om onze supporters tijdens de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie op een goede wijze te kunnen ontvangen. We kijken erg uit naar het moment waarop we weer met z’n allen de wedstrijden kunnen beleven.”

Vitesse / Foto’s SV – Vitesse

Hoofdsponsor: