17 juli 2020 In de media

Onderzoek Centre for Access to Football in Europe (CAFE) naar impact COVID 19 in de aanloop naar de hervatting van live voetbal

CAFE dient als actief en open knooppunt in Europa en staat alle belanghebbenden van de grote voetbalfamilie terzijde met ondersteuning en advies, met als doel de voorzieningen en diensten in stadions geschikt te maken voor gehandicapte supporters.
CAFE werkt nauw samen met de UEFA, de aangesloten nationale bonden en clubs, groeperingen van gehandicapte supporters (op nationaal en lokaal niveau), organisaties zoals FARE en nationale ngo’s voor gehandicapten en supportersnetwerken zoals Football Supporters Europe. CAFE zal tevens nauw gaan samenwerken met de Europese Unie, nationale regeringen en CEN (Europees Comité voor Normalisatie) om progressieve wetgeving en financiële ondersteuning voor de gelijke toegang voor gehandicapten tot voetbalstadions aan te moedigen.
 
Doel van het onderzoek is om de impact van de COVID 19 pandemie te meten onder voetbalfans met een handicap. Met deze uitkomsten wil men de zorgen welke er Europa breed zijn, in beeld brengen op weg naar de hervatting van live voetbalwedstrijden.
 
De bevinding zullen vervolgens worden gebruikt bij de advisering aan voetbalclubs bij het implementeren van dergelijke vraagstukken. Hierbij denkend aan gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, welke ervoor moeten gaan zorgen, dat we gezamenlijk weer op een veilige en verantwoordde manier naar voetbal kunnen kijken.
 
Het invullen van de vragenlijst kan via https://www.surveymonkey.co.uk/r/ImpactofCovid19eng en duurt ongeveer 10 minuten.   
 

CAFE / foto’s SV en CAFE

Hoofdsponsor: