Vitesse in de media
Nieuwsbrief en invulformulier uitwedstrijden Rollerside 10/07/2019

Het nieuwe voetbalseizoen staat weer op het punt te beginnen! Het is dus weer de hoogste tijd, om u op de hoogte te stellen van een aantal zaken rondom de Rollerside.

Voorzieningen en dienstverlening Rollerside en Mindervalide-tribune
Ook in het afgelopen seizoen is de Rollerside commissie van de Supportersvereniging (SV), veel in gesprek geweest met Vitesse. Zo is er o.a. gesproken over de boarding, welke na de winterstop door Vitesse naar achteren is geplaatst. Dit door klachten over het niet kunnen zien van de zijlijn door supporters op de Oost-tribune. Ook heeft de Rollerside commissie benadrukt dat bij de verzending van de seizoenkaarten voor het nieuwe seizoen, gedacht moet worden aan het tegelijk verzenden van de parkeerkaarten. 
 
Parkeerkaarten
Bij de start van het afgelopen seizoen bestond er onder de bezoekers van de Rollerside en Mindervalide-tribune, veel onduidelijkheid over het ontvangen van een parkeerkaart. Vanaf de opening van GelreDome, zorgt Vitesse dat elke bezoeker kosteloos een parkeerkaart bij zijn of haar seizoenkaart krijgt toegezonden. Bij de verzending van deze kaarten loopt het al gedurende twee seizoenen niet echt soepel. 

Dit is op verschillende momenten door ons kenbaar gemaakt bij Vitesse. Vooral in de aanloop naar het nieuwe seizoen. De Rollerside commissie is dan ook blij te horen, dat de meeste supporters hun parkeerkaart direct hebben mogen ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn, dan vragen wij u dit alsnog via ons secretariaat te melden onder vermelding van de Rollerside commissie. Op deze manier kunnen wij dit in collectiviteit kenbaar maken bij de Fanservice en voorkomen dat er dubbele verzoeken worden gedaan. Vermeld hierbij dan uw persoonsgegevens en betreffende rollerplaats. 

Verplaatsen boarding door klachten over zicht zijlijn vanaf Oost-tribune
Sinds de winterstop vliegen in GelreDome de reclameboodschappen bij wedstrijden van Vitesse over de nieuwe led-boarding langs het veld. Voor een deel van de supporters belemmert die echter het zicht op de wedstrijd. Dat geldt uitsluitend voor toeschouwers op de Oost-Tribune, aan die kant van het veld is de zijlijn voor de onderste tien rijen toeschouwers op de tribune niet langer te zien.

Voor de winterstop was dat anders. Vitesse heeft daarom besloten de borden per direct, wat naar achteren te plaatsen. 
De Rollerside commissie heeft supporters daarom verzocht hun ervaringen hierover met ons te delen. 

Een algemene conclusie die er uit de binnengekomen reacties valt te trekken, is dat men geen grote hinder ondervind van de verplaatsing. Wel geeft men heel terecht aan, dat de ruimte tussen de rollerplaatsen en het begin van de “uitbreiding” van de Oost-tribune, voldoende moet blijven. Dit om te zorgen dat de doorstroming van passerende supporters achter de Rollerside, soepel blijft verlopen. Deze uitkomst hebben wij kenbaar gemaakt aan Vitesse. 

In de afgelopen jaren heeft de Rollerside commissie veelvuldig bij Vitesse aangegeven, dat de hoogte van de toenmalige boarding, zorgde voor zicht vermindering. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een lagere boarding, welke beter aansluit bij ieders behoefte om de wedstrijd goed te kunnen volgen. Mocht u toch hinder ondervinden van de huidige positie van de boarding, blijf dit dan vooral melden.     

Bezoek ook als roller een uitwedstrijd
Zoals u van ons gewend bent doen wij onze uiterste best om het voor de Vitesse-rollers mogelijk te maken de uitwedstrijden te bezoeken. Echter wij blijven wel afhankelijk van de medewerking van de club die wij bezoeken. Ook voor ons is het altijd weer afwachten hoeveel kaarten de tegenpartij beschikbaar stelt. Er is dus geen garantie dat u de wedstrijden die u opgeeft ook daadwerkelijk kunt bezoeken. Op het moment dat het duidelijk is hoeveel kaarten er voor een wedstrijd beschikbaar zijn, wordt er contact met u opgenomen en volgen de verdere details.

Het is echter voor rollers alleen mogelijk om via georganiseerd vervoer een uitwedstrijd te bezoeken. Dit heeft onder meer te maken met de prijsstelling van de kaarten. Door het georganiseerd vervoer lukt het ons veelal om korting op de toegangskaarten te verkrijgen (zoals dat ook georganiseerd is voor de overige supporters die met de bussen reizen). Ook tijdens het komend seizoen zullen onze rollers zoveel mogelijk met de reguliere supportersbussen meereizen. 

Vul het formulier in (te downloaden via DEZE LINK) en stuur of mail deze naar supportersvereniging@vitesse.org.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met de supportersvereniging. Voor vragen of suggesties kunt u contact opnemen met:
  • Raymond Klaassen (rollerplaats 29),
  • Cees Groen (rollerplaats 3)
  • Leonie Nieuwenhuis (rollerplaats 53)
Namens de Rollersidecommissie, 

Raymond Klaassen. 
Bestuurslid


Bron: Supportersvereniging Vitesse / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl