Vitesse in de media
Nieuwkomer Armando Obispo gaat voor zijn kans 28/06/2019

Het spelersbudget van Vitesse voor het komende competitiejaar is gelijk aan vorig seizoen. Vitesse is actief op de spelersmarkt om vervangers te zoeken voor de basisspelers die vertrokken zijn. Voor de rest zal de Arnhemse club alleen actief worden als er nog onder contract staande spelers verkocht worden.

Armando Obispo, voor een jaar gehuurd van PSV,  is de eerste nieuweling in Arnhem. Het linksbenige talent is de opvolger van Clarke-Salter, die door Chelsea waarschijnlijk aan een Engelse club verhuurd wordt. Voor Obispo (20) is het wennen bij Vitesse. Aan een nieuwe trainer, zijn medespelers en aan de training accommodatie op Papendal. Hij vliegt voor het eerst uit na twaalf jaar te hebben doorgebracht op de PSV-academie De Herdgang.
 
De geboren Brabander moet bij Vitesse de stap maken naar de Eredivisie, zich bewijzen en een stabiele kracht worden. Talent zijn binnen de PSV-academie is nog geen garantie voor succes in de hoogste competitie binnen het betaalde voetbal. In Arnhem mag hij laten zien dat hij het niveau aan kan. “Daarvan ben ik me heel goed bewust. Ik heb bij PSV twee seizoenen op rij in de selectie gezeten,  maar ik heb nauwelijks gespeeld. Naast twee invalbeurten in het eerste jaar, vorig jaar zelfs helemaal niks. Ik heb alleen duels meegemaakt in het beloftenteam. Ik maak nu echt een stap omhoog,” aldus Obispo in regiokrant de Gelderlander.
 
Vitesse-trainer Leonid Slutskiy wil zijn selectie nog compleet maken met een mandekker. In de Tsjechische media wordt melding gemaakt dat de centrale verdediger Tomas Hajek (28 jaar, FK Mladá Boleslav) in de belangstelling staat van Vitesse. Wie er ook aangetrokken wordt, hij zal de concurrentie moeten aangaan met de twintigjarige Danilho Doekhi, vorig seizoen overgenomen van Ajax. Het ziet er naar uit dat de rol van Rasmus Thelander beperkt wordt tot reserve en hij bij het juiste bod weg mag bij Vitesse.
 
Obispo laat in de Gelderlander optekenen: “Ik ben nog jong en Vitesse heeft geen enkele toezegging gedaan, maar ik kom hier puur voor de basis. Ik kijk uit naar dit seizoen. Er waren meer clubs in de markt. In de eredivisie en in het buitenland. Maar Vitesse had het beste verhaal. De club heeft ook Europese ambities. Ik moet de staf de komende weken maar overtuigen. Het woord is nu aan mij.”
 
Voor Obispo is het ideaal dat hij zich in Arnhem bewijzen kan. Hij kan, gezien zijn deelname aan de hoofdmacht gedurende het vorige seizoen in Eindhoven, niet meer spelen voor Jong PSV. Een seizoen lang ‘bankzitten’ was geen optie voor de Brabander. Omdat het centrale duo Schwaab en Viergever van PSV nooit geblesseerd was, brengt de jonge centrale verdediger weinig ervaring in de eredivisie mee naar Arnhem. Maar daar zit hij niet mee en is overtuigd van zichzelf: “Ik ben strijdbaar. Vitesse is een bewuste keuze, een vervolgstap in mijn loopbaan. Ik heb wat tijd in te halen.”


Bron: SV / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl