Vitesse in de media
Nieuw koningskoppel bij Vitesse 06/08/2020

Loïs Openda en Oussama Darfalou zijn vastbesloten om zich bij Vitesse over de erfenis van Bryan Linssen en Tim Matavz te ontfermen.

De aanvallers scoren er in de voorbereiding op los. Als het aan hen ligt zoeken de Arnhemmers niet verder naar aanvallende versterking.

"Darfalou en ik hebben echt een goede connectie. We spreken Frans en zijn allebei goed in het 4-4-2-systeem dat we nu spelen", laat Openda, die wordt gehuurd van Club Brugge, weten aan Voetbal International. "We helpen elkaar binnen en buiten het veld. Wij kunnen dit aan, werken hard, we werken keihard."

"Darfalou is echt erg sterk, aan de bal houdt hij hem goed vast, dat is heerlijk om aan te sluiten", vervolgt de twintigjarige Belg. "Aan de andere kant ben ik erg snel, dus als ik word gelanceerd kan hij ook al vertrekken en weet hij dat ik hem zie. Als je kijkt naar de kwaliteit achter ons met Bazoer en Tannane, dan is er veel mogelijk. Afmaken kunnen we en we voelen elkaar perfect aan."

"Wij zijn de jagers en zoeken de tegenstander meteen op", vult Darfalou aan. Ook hij is blij met de nieuwe speelwijze onder trainer Thomas Letsch. "Het vraagt fysiek veel, maar we trainen er veel op, het is in alles extra extra extra. Voor mij is het goed. Hé, ik ben een Afrikaan, ik heb een sterk lijf, ik hou van fysiek voetbal, voor mij is dit eigenlijk makkelijk."

"Ik ga dit seizoen bewijzen dat ik de juiste man ben. Ik kan en ga mezelf niet vergelijken met Matavz of met Linssen. Zij deden het geweldig, maar nu gaan we anders spelen en ik hoop dat ik net zoveel kan scoren als zij. Ik wil topscorer van Vitesse worden", besluit de 26-jarige Algerijn, die vorig seizoen tijdelijk werd uitgeleend aan VVV-Venlo.


Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl