Vitesse in de media
Miliano Jonathans toptalent van de Vitesse-academie 05/10/2020

Miliano Jonathans speelt in de Vitesse-academie. Hij heeft zijn toekomst helder voor ogen. Hij wijst naar het GelreDome. "Daar wil ik straks voetballen.Twee jaar heb ik nog nodig."

Miliano Jonathans (16) is na Buitink, Vroegh, Manhoeff, Cornelissen en Huisman de volgende generatie talenten uit de jeugdopleiding van Vitesse. Sinds vorige maand heeft hij een driejarig contract op zak.

Ondanks zijn zeer jonge leeftijd maakt hij al deel uit van de selectie van de Vitesse Onder 19 en Onder 21. Oud Vitesse-spelers zoals Theo Janssen (trainer O19) en Nicky Hofs (trainer O21) moeten het academietalent klaarstomen voor de volgende stap richting de selectie van Thomas Letsch.

Jonathans de volgende stap zetten richting het betaalde voetbal; in de voetsporen van zijn trainers. En natuurlijk met hulp van vader Dennis, zelf jarenlang een verdienstelijk amateurvoetballer op de Arnhemse voetbalvelden.

Er was al langer interesse van alle betaalde voetbalclubs in de regio. Begin dit jaar was er na een zeer goede wedstrijd tegen de Onder 16 van Ajax opeens een berg belangstelling. Van Ajax, maar ook het buitenland zoals Engeland en Italië", zegt vader Dennis, die zelf een zeer verdienstelijk amateurvoetballer was in de Arnhemse regio.

Maar als rasechte Arnhemmer koos Jonathans voor Vitesse. "De hele familie is Vitesse-supporter", zegt moeder Trudy in de Gelderlander. "Bij Mili telt alleen voetbal."

"Een jaar of twee", denkt het academie talent van Vitesse nog nodig te hebben om in aanmerling te kunnen komen voor de hoofdmacht. Hij heeft ook een helder beeld wat er nog ontwikkeld moet worden. "Pure kracht en handelingssnelheid. Daarom zit ik ook regelmatig in de sportschool."

Nicky Hofs, trainer van Jonathans bij Vitesse O21, kent de route en gevaren op weg naar het betaalde voetbal. ,,Het systeem moet passen, er moet een plekje vrijkomen en je moet het op het juiste moment laten zien", zegt Hofs. Leeftijd is voor de Vitesse-trainer een ondergeschikt gegeven. "Goed is goed, zo simpel is het. Maar je moet spelers natuurlijk niet te vroeg brengen".

Milano weet dat zijn vader hem bij elke wedstrijd vanaf de zijlijn volgt. "Ik kijk waar hij staat. Aan zijn houding en gebaren weet ik of het goed is of niet. Zo niet, dan is het een lang ritje van Papendal weer naar huis."

image

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's Vitesse Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl