21 september 2013 In de media

Meer keuzes voor Bosz na drie weken zonder competitieduels

Peter Bosz kan zondag in het thuisduel met PEC Zwolle (12.30 uur) beschikken over nieuwkomers Cristian Cuevas en Francisco Junior.
Beiden zitten zeer waarschijnlijk bij de wed­strijdselectie, al wilde de coach dat vrijdag na de training niet be­vestigen. „We trainen zaterdag ook, pas daarna maken we de ba­sisopstelling bekend en de zeven spelers die op de bank plaatsne­men. Maar het zou zo kunnen dat zij erbij zitten.”

Op 1 september, een dag voor het sluiten van de transferwindow, speelde Vitesse voor het laatst een competitiewedstrijd (AZ uit, 1-1). Bosz noemt de afgelasting te­gen ADO Den Haag vorige week ‘erg vervelend’, maar tegelijker­tijd maakt hij er zich niet druk om. „Ik ben heel praktisch inge­steld. Ik besteed alleen aandacht aan de dingen waar ik invloed op heb.”

Het debuut van Sam Hutchinson, net als Cuevas gehuurd van Chel­sea, laat op zich wachten. Bosz is positief over de verdediger, die fit moet worden na veel blessure­leed. „Dat gaat sneller dan ver­wacht, maar we laten hem eerst minuten maken bij de beloften.”

Komende dinsdag voegt ook aan­valler Christian Atsu zich bij de selectie. Hij verblijft momenteel in zijn geboorteland Ghana en wacht daar op de juiste papieren.

De wedstrijd tegen PEC Zwolle staat in het teken van de Airborne herdenkingen. Een mooi initiatief van de club en de supporters, vindt Bosz. „Ik heb historisch be­sef en realiseer mij heel goed wat de Airborne-strijders betekenen voor de stad Arnhem.”

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Leer­dam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Propper, Qazaishvili, Janssen; Ibarra, Havenaar, Piazon.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: