Vitesse in de media
Matus Bero twijfelgeval voor bekerkraker Ajax 11/02/2020

Matus Bero is een twijfelgeval bij Vitesse voor de bekerkraker tegen Ajax. Vitesse trainer Edward Sturing weet woensdag pas of de Slowaak inzetbaar is voor de kwartfinale tegen Ajax in GelreDome.

Bero (24) is een twijfelgeval in verband met hamstringklachten. De middenvelder mistte daardoor het competitieduel met FC Groningen van zaterdag jongstleden nadat hij op de vrijdagtraining geblesseerd raakte.

Edward Sturing wil geen enkel risico nemen. "Natuurlijk hebben we Bero er graag bij. Maar met hamstringblessures moet je oppassen. Alleen als hij echt fit en pijnvrij is, kan hij ook spelen. Is het niet verantwoord, dan zit hij er ook niet bij.” Bij afwezigheid van Bero is Patrick Vroegh de logische vervanger. 

Sturing wil nog niets prijsgeven over zijn opstelling. Joshua Brenet en Eli Dasa zitten bij de selectie maar het is onwaarschijnlijk dat zij van meet af aan beginnen. De backs hebben afgelopen maandag beiden een helft gespeeld in het competitieduel van Vitesse Onder 21.

Bryan Linssen staat zeker in de basis. Hij keert van een schorsing. .

De kwartfinale in de KNVB-beker tegen Ajax wordt woensdag om 20.45 uur in stadion GelreDome gespeeld.

Vermoedelijke opstelling: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Tronstad, Bazoer, Bero/Vroegh; Tannane, Matavz, Linssen


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl