20 juli 2019 In de media

Matavz helpt Vitesse aan eerste oefenzege

Vitesse heeft zaterdag de eerste overwinning geboekt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Arnhemse eredivisionist was in het Stadion am Böllenfalltor te sterk voor SV Darmstadt 98: 0-1.
Tijdens het elfdaagse trainingskamp in Polen speelde Vitesse vier oefenwedstrijden. Van FC Midtjylland (4-3), Lech Poznan (2-0) en Pogón Szczecin (2-1) werd verloren. Het duel met Korona Kielce eindigde in een gelijkspel (1-1). Afgelopen week keerden de Arnhemmers terug en trainden ze weer op Papendal.

Nieuwkomers

In Darmstadt begon trainer Leonid Sloetski met nieuwkomers Riechedly Bazoer en Oussama Tannane in de basis. De twee aanwinsten stonden afgelopen dinsdag voor het eerst op het trainingsveld bij Vitesse. Ook Kostas Lamprou maakte zijn officieuze debuut. De keeper kwam woensdag transfervrij over van Ajax.

Proefspeler Miquel Nelom (tweede helft) en Bilal Ould-Chikh (laatste tien minuten) vielen in. Bij Darmstadt deden ex-NEC’ers Dario Dumic en Victor Pálsson mee. Voor de Duitse club uit de 2. Bundesliga was het duel met Vitesse de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie begint.

Steekpass Tannane

Het duel, geleid door de vrouwelijke scheidsrechter Katrin Rafalski, kwam langzaam op gang. In de 25ste minuut opende Tim Matavz uit het niets de score. Tannane zette de Sloveen met een schitterende steekpass vrij voor Darmstadt-keeper Marcel Schuhen. De spits schoot vervolgens eenvoudig raak: 0-1.

Vitesse had het grootste gedeelte van de wedstrijd de controle, maar tot grote kansen leidde dat niet. Vlak voor rust was Marvin Mehlem van Darmstadt nog dicht bij de gelijkmaker. De aanvaller van de thuisploeg schoot een vrije trap op de lat. In de tweede helft werd er veel gewisseld. Grote mogelijkheden creëerden beide teams niet.