Vitesse in de media
Martin Ødegaard Gelders voetballer van het jaar 06/05/2019

Martin Ødegaard is de Gelderse voetballer van het jaar over het seizoen 2018/2019. Met nog twee speelrondes te gaan is de Noor niet meer in te halen. Daarom kreeg hij maandagmorgen een taart uitgereikt.

De sportredactie van Omroep Gelderland geeft na elke speelronde punten aan de uitblinkende spelers bij de Gelderse clubs. Ødegaard staat na 32 wedstrijden daardoor 43 punten, dat zijn er 11 meer dan de nummer twee Youssef El Jebli. Vitesse-middenvelder Thulani Serero eindigt op plaats drie. 

Martin Ødegaard is met deze titel de opvolger van Mason Mount. De Engelsman was vorig jaar de beste speler in Gelderland. Na zijn titel vertrok hij naar Derby County. En dat is geen unieke situatie. De meeste winnaars van het Gelders voetballer van het jaar-klassement vertrekken daarna naar een grotere club. Neem Ricky van Wolfswinkel die twee jaar geleden won. Hij vertrok naar FC Basel. Jasper Cillessen won ook en ging naar Ajax en Hidde Jurjus vertrok bijvoorbeeld nar PSV. 

En voor Ødegaard lijkt dezelfde situatie ook weer te gelden. Verschillende Spaanse clubs en Ajax hebben al interesse getoond in de Noorse huurling van Real Madrid.
 
Bron: Omroep Gelderland / foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl