24 augustus 2020 In de media

Manhoef tekent driejarig contract

Million Manhoef, die onlangs nog officieel doorschoof van de Vitesse Voetbal Academie naar de A-selectie, heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract. De 18-jarige linksback verbindt daarmee zijn toekomst tot medio 2023 aan Vitesse.
Manhoef begint aan zijn vijfde seizoen in Arnhem. De in Purmerend geboren Manhoef, die eveneens Nederlands jeugdinternational is, maakte in 2016 de overstap van AFC naar Vitesse. In de afgelopen jaren specialiseerde hij zich op de linksbackpositie. Tijdens het trainingskamp in de afgelopen winterstop kreeg Manhoef al de kans zich te bewijzen. Nadat hij in de afgelopen voorbereidingsperiode ook een goede indruk maakte, werd besloten de voormalig jeugdspeler definitief over te hevelen naar het vlaggenschip.

Manhoef over zijn contract: “Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel blij ben met de ontwikkelingen van de afgelopen weken. Daarnaast zie ik het als loon naar werken. Ik heb een doel voor ogen en daar werk ik keihard voor. Alle kansen die ik krijg wil ik met beide handen aangrijpen.”

Technisch directeur Johannes Spors: “Million heeft met zijn ontwikkeling zelf een nieuw contract afgedwongen. Het is niet voor niets dat we hem al hebben doorgeschoven naar het eerste elftal. Wat ik dit soort jonge spelers altijd probeer mee te geven, is dat dit pas het begin is. Natuurlijk gaan er jaren van hard werken aan vooraf, maar de laatste stap blijkt altijd de moeilijkste te zijn. Met een nieuw contract op zak en een vaste plek in de selectie mag hij trots zijn op zichzelf, maar uiteindelijk gaat het om presteren in het eerste elftal. Niet alleen Million, maar ook de andere doorgeschoven jeugdspelers krijgen bij ons de ruimte om die volgende stap te zetten.”

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: