7 augustus 2020 In de media

Manhoef en Huisman veroveren vaste plek in Vitesse-selectie

Daan Huisman glunderde vrijdag in Heerenveen van oor tot oor. Net als Milion Manhoef zit het duo vanaf nu vast bij de eerste selectie. “Ze hebben het allebei uitstekend gedaan”, zegt trainer Thomas Letsch.
De Duitser was vooral in zijn nopjes met het optreden van Huisman die ook mocht beginnen tegen Heerenveen. "Hij doet het in iedere wedstrijd goed en daarom heeft hij nu ook dit mooie nieuws te horen gekregen. Ook vandaag speelde Daan weer goed. Over Manhoef ben ik ook tevreden. Daarom krijgen zij nu allebei een plaats in de eerste selectie."

Letsch nam beide spelers apart na de wedstrijd die door Vitesse met 2-1 werd gewonnen. Huisman: "Ik kreeg te horen dat ik vanaf nu definitief bij het eerste blijf. Ik ben speler van Vitesse 1", straalde de multifunctionele speler. "De trainer zou het tot 6 augustus aankijken, maar nu werd het mij ineens verteld. Ik ben daar natuurlijk heel blij mee."

Huisman en Manhoef zijn allebei 18 jaar jong en speelden jarenlang in de jeugdopleiding van Vitesse. Tegen Heerenveen viel Huisman opnieuw op, zeker toen hij met een prachtige steekbal Buitink voor de goal zette die prompt scoorde. "Ik doe mijn ding", vertelde Huisman in Heerenveen. "Ik heb zelfvertrouwen en scoor. Eigenlijk denk ik niet zo veel na en zie ik het als voetballen met mijn vrienden. Dat werkt voor mij goed en dan speel ik lekkerder." 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: