22 januari 2019 In de media

Machteloos Vitesse vliegt uit TOTO KNVB bekertoernooi

Vitesse strandde vanavond in de kwartfinale van het TOTO KNVB Bekertoernooi. In Alkmaar verloren de Arnhemmers met 2-0 van AZ. Vlak voor de rust zette Calvin Stengs de ploeg van hoofdtrainer John van den Brom op voorsprong. Na rust breidde de Alkmaarders de score uit via aanvoerder Guus Til.
Hoofdtrainer Leonid Slutskiy begon de wedstrijd met dezelfde elf spelers als in het Eredivisie-duel vs Excelsior Rotterdam afgelopen vrijdag. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Alkmaarders. Mats Seuntjens probeerde het van afstand met een volley, maar doelman Eduardo kon zijn inzet gemakkelijk pareren. Niet veel later was het opnieuw het Arnhemse doel dat onder vuur kwam te liggen. Na balverlies op het middenveld wist Eduardo de bal in eerste instantie te keren, maar een afgeslagen bal bracht Seuntjens opnieuw in scoringspositie. De middenvelder van AZ kopte echter naast het doel, waardoor Vitesse met de schrik vrij kwam.

Vitesse had het lastig met de Alkmaarders en kwam niet echt tot grote kansen. Via een combinatie tussen Bryan Linssen en Martin Ødegaard en voorzetten van Alexander Büttner probeerden de Vitessenaren wat terug te doen, maar de aanvallen van de Arnhemmers standde voordat er gesproken kon worden van gevaar. Vijf minuten voor de rust viel dan toch de openingstreffer, helaas aan Arnhemse-zijde. Het was AZ dat op voorsprong kwam via een voorzet vanaf de achterlijn van Jonas Svensson, die werd binnengeschoten door Stengs: 1-0.

Na een moeizame eerste helft probeerden de Arnhemmers na de rust het doel van keeper Marco Bizot meer op te zoeken. Toch was het AZ dat al snel tot scoren kwam. Til schoot de bal vanaf de rand van de zestien via de binnenkant van de paal binnen en breidde daarmee de voorsprong uit: 2-0. Linssen stelde niet veel later Bizot op de proef, maar de doelman was alert. Vitesse kon geen vuist maken en moest in de slotfase nog een aantal keer verdedigend ingrijpen, maar incasseerde niet meer.

Daarmee verloor een machteloos Vitesse vanavond in Alkmaar van AZ en komt het bekertoernooi ten einde voor de ploeg van trainer Slutskiy. Het volgende Eredivisie-duel is op 27 januari. Zij nemen het dan in in Sittard op tegen Fortuna Sittard. Er wordt om 12.15 uur afgetrapt.