10 augustus 2019 In de media

Linssen leidt Vitesse naar eerste zege van het seizoen

Vitesse heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De Gelderse eredivisionist was in Tilburg te sterk voor Willem II: 0-2. Bryan Linssen nam in de tweede helft de Arnhemse club bij de hand. Met twee assist had de aanvoerder een hoofdrol.
Thulani Serero begon bij Vitesse gewoon in de basis. De Zuid-Afrikaanse middenvelder zou voor een transfer naar Al-Jazira (VAE) staan. De Arnhemse club wilde daar zaterdag rond de wedstrijd niets over kwijt. Jay-Roy Grot was de vervanger van de geschorste Riechedly Bazoer, die vorige week tegen Ajax (2-2) rood kreeg. Grot, huurling van Leed United, begon als linkermiddenvelder. Matus Bero verhuisde naar het centrum.

In een heel matige eerste helft waren de grootste kansen voor Grot. De Arnhemmer kreeg in de 36ste minuut na een lepe pass van Tim Matavz een vrije schietkans, maar zijn harde schot ging net naast. Een paar minuten later knalde Grot van grote afstand op Willem II-doelman Timon Wellenreuther. Verdedigend kwam Vitesse voor rust niet in de problemen.

Geklungel in Tilburgse defensie

Snel na rust was het alsnog raak voor Grot. Na een lange bal profiteerde Linssen optimaal van geklungel in de Tilburgse defensie. De aanvoerder van Vitesse legde de bal vervolgens panklaar voor Grot: 0-1. Linssen had in de 71ste minuut opnieuw een belangrijke rol. Door de strakke voorzet van de Limburger kon Tim Matavz zo de 0-2 intikken. Willem II kwam ook na rust niet tot grote kansen. Twee vrije trappen van Marios Vrousai waren de enige wapenfeiten.

Vitesse heeft door de zege vier punten uit de eerste twee wedstrijden. De Arnhemmers spelen vrijdag in GelreDome thuis tegen PEC Zwolle (aftrap 20.00 uur).

Willem II – Vitesse 0-2 (0-0)

55. Grot 0-1, 71. Matavz 0-2.

Scheidsrechter: Van de Graaf. VAR: Higler.

Geel: Llonch, Saddiki (Willem II), Karavaev, Bero (Vitesse).

Willem II: Wellenreuther; Lewis, Holmén, Peters, Heerkens; Saddiki, Dankerlui (81. Coulibaly), Llonch (61. Gladon); Nunnely, Vrousai (71. Zuijderwijk), Köhlert.

Vitesse: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Obispo, Clark; Tannane (80. Foor), Serero, Bero, Grot (67. Musonda); Linssen, Matavz (90. Darfalou).