Vitesse in de media
Letsch: 'Geen droomstart, maar ik ben wel tevreden' 14/09/2020

Vitesse-trainer Thomas Letsch ging met spanning de wedstrijd in. Vanwege de eerste wedstrijd en de vraag waar zijn Vitesse stond. Hij zag volop zaken voor verbetering, maar is tevreden met het resultaat.

"Ik was gezond gespannen voor deze wedstrijd", deelt Letsch in Waalwijk met de Gelderlander. "Het is in alles toch anders dan een oefenwedstrijd. Die spanning had ik inderdaad lange tijd niet in mijn lichaam. Het was ook de vraag hoe wij er nu eigenlijk voor stonden. Een voorbereiding geeft alleen een indicatie voor vorm en systeem. Een goede competitiestart is nu heerlijk voor mij. Dat is helder. Maar deze start is ook goed voor het team. De zege is klein, maar zorgt voor een opperbeste stemming bij ons."

Verschil tussen twee speelhelften

"We begonnen gewoon goed", vertelt Letsch. "In de eerste helft kregen we ook genoeg kansen. De tweede helft was van beduidend minder niveau. Dan nog hadden we de controle. We hebben nauwelijks kansen weggegeven. Er zijn genoeg punten, waaraan wij moeten werken. Maar met een overwinning in een uitwedstrijd is dat wel makkelijker werken dan met een nederlaag."

Kansen benutten is het devies

"Natuurlijk moeten we bij rust ruim voor staan", analyseerde Letsch. "Dan wordt de tweede helft ook veel makkelijker. Ik ben blij met de goal van Darfalou. Hij maakte de kans ook gewoon goed af. Ik zie ook dat we met Thomas Buitink en Armando Broja goede wisselmogelijkheden hebben."

De Vitesse-coach blijft echter ook kritisch. "Maar er zijn ook volop zaken voor verbetering vatbaar. Daarmee gaan we aan de slag. Het resultaat ligt er. Daar ging het hier in eerste instantie om. Dit is dan geen droomstart, maar ik ben wel absoluut tevreden. Dit moet een fundament zijn voor goede resultaten en beter voetbal in de komende tijd."


Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl